吸引力法則

my.Cinderella
|
各位jm 有冇試過得咗?分享吓自己嘅經驗!
LokYauYau
|
my.Cinderella 發表於 18-6-13 21:25

自信,但不是過份自信。
港式奶茶
|
我信...心存善念去對人,遇到的好人比衰人多好多
onelove22
|
我都想知,幫手推
mini1204
|
The Secret, 成本書都係講law of attraction.

一句講哂, bitter既人無限loop既人, 永遠得不到快樂
tsung
|
港式奶茶 發表於 18-6-13 21:56

小苦妹
|

小華子
|
過份幻想會容易出現妄想。
Poyau
|

mariefish
|

donuthk
|
唔理真唔真,諗野正面好處多過壞處既
YY1101
|
不造作
自信
率直
大方
cbeyond
|
信。
人善, 身邊人士都會係好人。
日呻夜呻, 有好事都會被趕走
lingw.
|
我曾經成日幻想自己中左六合彩, 住靚屋, 唔成功
plumtree
|

chocolatebean
|
回覆 lingw. 的帖子

金錢呢方面, 真的成功?
其他我都信, 但真係吸引唔到金錢來
mandy952
|
my.Cinderella 發表於 18-6-13 21:25

愈想要愈係無,唔諗佢就自己走埋黎搵你
cbeyond
|
lingw. 發表於 18-6-14 16:05
我曾經成日幻想自己中左六合彩, 住靚屋, 唔成功

呢d唔係吸引力, 係叫幻想。
仲有, 等價交易, 你要用咩去換取獎金呢。
teaonetea
|

Agreed
甜心朱古力
|

我聽過人講吸引力法則,唔係得個諗字,當你想要輛車,你就不停要諗關於輛車所有野,你就會不停留意相關所有事情,同時諗我點先可以得到輛車,從而有所行動。