自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

影相package(揀d有質素嘅、有效期要夠長、可以選擇BB初生上門或BB大個d一歲先影,包埋媽媽化粧set頭)

用戶要求終止服務

PonyoBB 發表於 18-6-14 00:57
影相package(揀d有質素嘅、有效期要夠長、可以選擇BB初生上門或BB大個d一歲先影,包埋媽媽化粧set頭)
...

謝謝

水晶宮

...

呢個係好好提議,夠實際又有紀念價值!如果本身家境好富裕,$5000 Chanel 耳環真係朱義盛!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

朋友家境富裕,但你點先?如果你一般,可能人地會唔好意思收

珍珠宮

回覆樓主

支持樓主送耳環!

我生完BB,個個送BB嘢畀我,我有個好朋友送了對我好鐘情的黑珍珠吊墬耳環畀我,佢話其實生BB媽媽都好辛苦,最值得收禮物

我感動到喊

大宅

SuperChanB 發表於 18-6-13 23:57

有D乜嘢媽媽禮物$5000內,收到一定開心㗎?

$5,000 Chanel 耳環, 好普通, 可能佢都冇乜用喎。既然佢乜都有, 贵嘅 Chanel 耳環都唔少 la

侯爵府

回覆樓主

名牌衫可以襯埋親子裝既tee之類

大宅

回覆樓主

我都會送嘢比生完嘅朋友㗎!成日覺得生完b後,大部分人嘅焦點去左b度,忽略左個媽媽..... 不過chanel earrings 嘅質素真係麻麻地...好似甩石甩珠! 或者可以考慮襟用嘅嘢, 例如scarf, yoga outfits, 軟綿綿嘅靚毛巾,portable speaker (湊b嗰時播吓歌聽)... 好熟絡嘅可以唸吓性感睡衣. 有時間你可以去lane crawford 家品部睇吓攞d idea!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

鬼妹性格係唔會care 係送乜. 有心就得.

送一set bb 攝影套餐俾佢啦.

男爵府

SuperChanB 發表於 18-6-14 00:43

因為覺得用$5000買補品或者花膠其實都唔會買得多,所以 ...

$5000其實買到唔少(阿膠、高麗蔘),不過你朋友鬼妹仔識唔識煮?買現成的例如滴雞精會不會方便D?
好朋友你會了解佢喜好,例如佢餵人奶咁你可以物色相關哺乳產品丶如佢熱愛瘦身咁可能一齊上fitness class⋯ 看準喜好丶需要可能比禮物的價值更窩心。

大宅

我之前買過一對媽媽同BB一模一樣嘅銀鈪,親子裝。不過就唔係好名貴,我只係諗住可以留個紀念。

珍珠宮

我當年都係個個送禮利是俾bb,唯獨一個知心好友,佢份禮係for我補身嘅補品,感動唔係因為個價值,係難得有朋友重視生bb最辛苦就係個媽媽,嗰次真心感動曬

男爵府

回覆樓主

買啦,我第一時間都想到是 Chanel 野就多好。

珍珠宮

回覆樓主:

影相style好個人,好少少嘅攝影套餐又可能過5000,其實我會送翻金鈪仔,可能佢鬼妹仔會覺得好得意

水晶宮

回覆樓主:

其實都係心意,生bb一定送bb野

同佢有無錢無關

我都有對有錢fd,佢生完,送左一set兩件口水肩,見佢平時有用

心意啫

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

...

Good idea

伯爵府

jarjane 發表於 18-6-14 00:36
靚嗎?媽媽袋

實際 咁平?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

影相package好wor,但5k唔會太少嗎?我見我d富貴朋友一路話貴貴貴一路影幾皮
我怕5000只係鼔油雞個汁,要用就要貼多一舊,又唔知係咪人地想要嘅品牌(5000包set頭更加唔係有錢人玩意啦)

珍珠宮

睛靈勳章

Froggy_joe 發表於 18-6-14 01:34
支持樓主送耳環!

我生完BB,個個送BB嘢畀我,我有個好朋友送了對我好鐘情的黑珍珠吊墬耳環畀我,佢話其實 ...

同感。好似淨係老公會送比個媽咪,如收到朋友送比自己既嘢,會特別記得佢同感動㗎!即使係包雞精都好吖!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jarjane 發表於 18-6-14 00:36
靚嗎?媽媽袋

BV wor! 個價錢(就算係美金歐羅)都唔對路wor.......

首頁

尾頁

跳至