青小好吾好

kyu1224
|
係咪屬於2、3線小學呢
|
kyu1224 發表於 18-6-14 03:08
係咪屬於2、3線小學呢

天水圍D小學,已漸漸變天,家長心態亦同以前不同。青小有人放第一,有人放四後,睇下家長要求D咩啦!
青小有一條龍直升E M l中學,屬於唔谷T S A唔使博命操呈分的happy school
tigamama
|

一條龍中學屬直資,話叫做band2頭英中,平均每月2xxx學費,適合有經濟能力家長
|
tigamama 發表於 18-6-14 11:15
一條龍中學屬直資,話叫做band2頭英中,平均每月2xxx學費,適合有經濟能力家長
...

依家千幾學費啫,到小學畢業時,可能會加到二千 青小學生升青中,名次頭30%左右會有獎學金免學費
Supertalkative
|
701003 發表於 18-6-14 08:16
天水圍D小學,已漸漸變天,家長心態亦同以前不同。青小有人放第一,有人放四後,睇下家長要求D咩啦!
青小 ...

請問青中係咪轉左直資?仲有得直升?
|
Supertalkative 發表於 18-6-14 14:46
請問青中係咪轉左直資?仲有得直升?

2008年已轉直資 一條龍直升同資助方法無關
|
701003 發表於 18-6-14 15:08
2008年已轉直資 一條龍直升同資助方法無關

因為李小非直升,未知青小是否100%可直升
wlhbee
|
一個月一次中英默書
下午冇學術堂
功課小抄寫
4-6樣
|
Supertalkative 發表於 18-6-14 15:21
因為李小非直升,未知青小是否100%可直升

李小李中只係聯系,非直升!例如天官小天官中都係聯系
青小青中/耀小耀中,係一條龍,如果小學生有意直升,暫時都可以話係直升,遲D唔知
|
701003 發表於 18-6-14 16:28

李小李中只係聯系,非直升!例如天官小天官中都係聯系 :funny ...

原來如此,謝謝資訊