有無人因為婆媳關係搞到要離婚?

abc123098
|
如題

anna59
|
大把啦!有乜咁特別
falalala
|
之前喺度睇過有JM都係咁, 因為頂唔順強勢男家而離婚

hamsterma
|
abc123098 發表於 18-6-14 07:22
如題

好多,可能自己身邊無
ngpigpig
|
咁啱!我剛想出post問。
abigail321
|
一定有
abbykong1234
|
如題

我差點因為咁離婚
好彩老公突然醒覺對抗99
namnamnamlolo
|
識得有人係咁
生完抑鬱差d想死
唯有連小朋友都唔要
走人
gtg435i
|
abbykong1234 發表於 18-6-22 02:04
我差點因為咁離婚
發生咩事
homo
|
abbykong1234 發表於 18-6-22 02:04
我差點因為咁離婚

講真,婆媳關係真係好睇個男人,特別係一齊住!個男人唔幫你,唔肯改變,真係會離
|
gtg435i 發表於 18-6-22 09:13
發生咩事

一匹布咁長 好多野 99心理唔平衡 就會攪到咁

雖然唔同住 但99成日玩野
例如當時我地買樓近我媽 買之前有問99意見 佢可能驚我地用佢錢 係咁話後生鐘意就得
結婚之前幾日 哭訴話自己無左個仔 好似嫁左個仔咁 攪到我老公覺得對99唔住 晚晚訓覺都發惡夢
到結婚當晚我老公覺得點解我同我一家一齊走 佢父母要孤伶伶自己走 跟住發爛渣罵我 我真係多得99唔少
成日一哭二鬧三上吊 就算唔一齊住 都可以攪到你離婚 (我當初對6299唔錯 覺得係老公既父母 應該要孝順 點知原來自己太天真)
|
homo 發表於 18-6-22 10:06
講真,婆媳關係真係好睇個男人,特別係一齊住!個男人唔幫你,唔肯改變,真係會離
...

係真架 你咁愛你媽 你返你媽到住過世啦 放生我

如果唔係我老公回頭是岸 應該離左婚喇
美之選468
|
namnamnamlolo 發表於 18-6-22 09:00
識得有人係咁
生完抑鬱差d想死
唯有連小朋友都唔要

咁咪中計Lo ? 6299就系想有人肯免費幫男家傳宗接代呀(好過代母呀?代母要收錢)宜家心抱生完bb就靜身出戶?人地唔按住半邊咀偷笑先奇呀?
namnamnamlolo
|
美之選468 發表於 18-6-22 15:32
咁咪中計Lo ? 6299就系想有人肯免費幫男家傳宗接代呀(好過代母呀?代母要收錢)宜家心抱生完bb就靜身出戶?人 ...

其實個老公先最傷心
不過佢估計唔到佢媽媽的惡99威力可以趕走埋個老婆啫
自此佢地母子關係都有咗條剌
美之選468
|
namnamnamlolo 發表於 18-6-22 16:20
其實個老公先最傷心
不過佢估計唔到佢媽媽的惡99威力可以趕走埋個老婆啫
自此佢地母子關係都有咗條剌

佢地有幾多條刺都係親生阿媽,而且他還需要老母幫手湊bb,他都不夠膽反面啦?其實最可憐是bb就真。
20150618bb
|
如題
多的..............是
pomanlife
|
abbykong1234 發表於 18-6-22 14:48
一匹布咁長 好多野 99心理唔平衡 就會攪到咁

雖然唔同住 但99成日玩野

我都同你大同小異,最不憤就係唔明我地自己比錢買樓,由結婚擺酒到買樓都冇拎過男家條毛,都比「人」鬧足幾年,「咒」足幾年
pomanlife
|
hamsterma 發表於 18-6-14 11:11
好多,可能自己身邊無

有識唔熟既朋友,老公一定要同99一齊住,去睇樓又唔肯買,最終離左婚
|
pomanlife 發表於 18-6-22 20:16
我都同你大同小異,最不憤就係唔明我地自己比錢買樓,由結婚擺酒到買樓都冇拎過男家條毛,都比「人」鬧足 ...

初初買樓 99當正佢自己先係女主人
但我一蚊都無拎過佢咯!
仲要係我屋企叫我父母唔好客氣 我火都黎

cheriehuang
|
namnamnamlolo 發表於 18-6-22 09:00
識得有人係咁
生完抑鬱差d想死
唯有連小朋友都唔要

生完抑鬱,最大的生存動力係個仔,所以我一定唔會俾我仔離開自己,甚至唔想99掂我仔,生完半個月唔夠搬走,走個時透淡大氣,超憎99.