喺車度化妝真係好危險

dodd
|
平日見唔少女士喺車度化妝,泰國呢名女子就因為趕時間喺的士度畫眼線結果就出意外,為左慳少少時間整親自己就唔好,畢竟有時搭地鐵都會急剎車。

提醒大家,相已打格仔,但都幾嚇人。

女乘客的士上化妝突追尾 半支眼線筆插眼

據泰國世界日報訊報導,昨天(12日)下午,泰國一名女士從摩七搭計程車前往水門,為了抓緊時間,於是在車上化妝。突然計程車不慎追尾前面一輛皮卡車,導致該女士正在使用的鉛筆型眼線筆直接戳進左眼,半支筆露在外面,女士即時流鼻血,隨即被送往醫院,目前正在調查中。

http://www.popnews.hk/?p=34533
Zebrafish    發表於 18-6-14 11:23
sonson1234
|
我覺得係車化妝好肉酸,由其係化全妝由粉底開始果啲
|
好恐怖啊
tsung
|
好恐怖
衛英姿
|
睇文字都起雞皮⋯⋯
唔敢禁入去睇
luv_miyuko
|
我都唔敢入去睇,我覺得是福不是禍,是禍躲不過,但搭車化妝呢個行為真係.. 俾你化到都唔方靚啦其實。
calvin1230hk
|
好耐之前見到D人坐車劃眼線已經覺得好危險,比人撞一撞或剎車,真係好易整到眼。
plumtree
|
dodd 發表於 18-6-14 11:22
平日見唔少女士喺車度化妝,泰國呢名女子就因為趕時間喺的士度畫眼線結果就出意外,為左慳少少時間整親自己 ...

本身响車化妝其實係件好核突嘅事。好似表演咁。其次係好危險。
Poyau
|
dodd 發表於 18-6-14 11:22
平日見唔少女士喺車度化妝,泰國呢名女子就因為趕時間喺的士度畫眼線結果就出意外,為左慳少少時間整親自己 ...

恐怖
怪獸青BB
|
死神來了
NoName
|
一向好討厭係車化妝,懶靚咁,要表演比人睇?仲有其實好騷擾隔離嘅人,啲化妝品拎黎拎去,手踭成日撞到人,摷野聲又嘈,啲粉又飛曬去人地度仲有遇上交通意外,整到佢自己都算,有機會整到無辜嘅人
dodd
|
sonson1234 發表於 18-6-14 11:33
我自己唔鍾意有人望住,有啲尷尬
dodd
|
544007 發表於 18-6-14 11:45
好恐怖啊
係,希望提醒大家小心
chichiwing
|
OMG

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
JD930
|
sonson1234 發表於 18-6-14 11:33

Conybrownbb
|

pansy888hk
|
我至多係車塗唇膏咋...........畫眼好危險又有d失禮咁
clly
|

o水玲瓏o
|
返工時間見過有d女仔係地鐵畫眼線,真心覺得佢地好勁,唔怕篤到自己隻眼
米豬蓮
|
好恐怖