Dermxx脫毛經歷 (希望JM們一齊Share下,係咪得我係咁...)

sint
|
話說我好耐之前已經有係個別美容公司做過laser facial同脫毛,但覺得質素普通,雖然明明脫毛有d parts已經買左包終身任脫嘅療程,依然想轉會。

後來經朋友介紹,join左Dermxx,諗住脫毛就揾間大規模嘅可靠d,加上朋友話個治療師做得好,咁完全唔考慮,一上去就join全身。而個全身package唔包嘅部份(例如佢胸或肚只能2選1),我亦無耐就加碼買晒,仲陸續試埋CPS療程。

總之一句,係短時間內我就買左well over$200k療程。咁我亦從來好順佢意,個治療師話想改booking時間我又就,覺得佢地咁做法都好辛苦嘅,冇乜要求。
sint
|
點知2年落尼,佢就下下揾新手幫我做,又試過上到去先話冇幫我Book,又試過等足1個鐘先見到佢尼接我上房,msg極唔覆同約唔到時間做,乜都齊。

試過早2個月約好,之前果晚冇人call我confirm (我已經試果被跣,去到先話冇book,所以學精左主動call佢問),居然又話冇booking,仲聲稱我搞到佢要特登額外安排同事幫我做。

佢地係下下都懶有禮貌咁講野嘅,但笑騎騎放毒蛇,明明我係客,又從來唔挑剔,even新人整損我我都冇出過半句聲,點解可以咁做生意....
番茄仔
|
sint 發表於 18-6-14 13:10
點知2年落尼,佢就下下揾新手幫我做,又試過上到去先話冇幫我Book,又試過等足1個鐘先見到佢尼接我上房,ms ...
而家上佢個app度睇到下個booking係幾時架..
sint
|
番茄仔 發表於 18-6-14 13:33
而家上佢個app度睇到下個booking係幾時架..

Exactly. 我CPS booking有Apps Record,佢都夠膽話system有問題,冇firm到booking。

我已經做晒6次laser,係保養期,唔俾thru Apps約,要電話。

我msg治療師,佢叫我call reception,我揾reception時,個小姐又話因為我treatment parts多,要自行聯絡治療師。

拖足半年先做到一次,仲要之前一日話結果都冇book實,我有晒whatsapp record。人都癲。
番茄仔
|
sint 發表於 18-6-14 13:44

Exactly. 我CPS booking有Apps Record,佢都夠膽話system有問 ...
痴線, 咩人都有
sint
|
番茄仔 發表於 18-6-14 13:53
痴線, 咩人都有

好灰,我個friend同我一樣,好耐都約唔到一次。大家都後悔緊。

JM你Join左幾耐? 有冇唔妥? 我諗緊可以點解決.... 畢竟連CPS Course都未完.....
番茄仔
|
sint 發表於 18-6-14 13:59
好灰,我個friend同我一樣,好耐都約唔到一次。大家都後悔緊。

JM你Join左幾耐? 有冇唔妥? 我諗緊可以點 ...
你全身都join晒?
sint
|
番茄仔 發表於 18-6-14 14:00
你全身都join晒?

乜Parts都買晒喇
番茄仔
|
sint 發表於 18-6-14 13:59

JM你Join左幾耐? 有冇唔妥? 我諗緊可以點 ...
其實第一part join左好耐, 十年都有, 久唔久都有上去, 有時順手拎生日禮物咁
啱啱又新join 左一part, 咁再去做時, 佢又會睇下你舊時嗰part 駛唔駛再補多2下咁
其實佢都幾好
得得baby
|
我有join呀,成十年前。開頭係好好架,但之後開始好難book,又每次都瘋狂sell。依家返去做保養都hea,同埋覺得佢啲機都舊,我唔會再介紹人去呢間
sint
|
得得baby 發表於 18-6-14 14:20
我有join呀,成十年前。開頭係好好架,但之後開始好難book,又每次都瘋狂sell。依家返去做保養都hea,同埋覺 ...

真係狂sell,我買左咁多,都繼續chur,完全唔適可而止。CPS course未做完又再sell,我話考慮下,佢居然問我仲有乜需要考慮,我答佢:「錢囉!」

好嬲,最緊要係效果都做得唔好,20幾萬我食下嘆下酒唔好,貼錢買難受。
applewooda
|
係咪因為樓主你已joined脫全身, 佢地覺得冇得再sell你所以hea你?我自己就大概5-6年前係佢地度joined脫全腿, 整體都ok (不過因為冇需要, 所以我都有2年冇上去喇)
sint
|
applewooda 發表於 18-6-15 00:02
係咪因為樓主你已joined脫全身, 佢地覺得冇得再sell你所以hea你?我自己就大概5-6年前係佢地度joined脫全腿, ...

我覺得係,佢越尼越過份係由我終於拒絕再join CPS開始。

所以我先係度請教下各位JM有冇經驗同點應對佢地。
Loveille
|

JOIN左20幾萬,未做完都脫毛係咁SELL,真係好猖狂
番茄仔
|
applewooda 發表於 18-6-15 00:02
係咪因為樓主你已joined脫全身, 佢地覺得冇得再sell你所以hea你?我自己就大概5-6年前係佢地度joined脫全腿, ...
我都覺得係, 脫毛打晒就冇得再JOIN
所以只有CPS可以繼續SELL佢買
得得baby
|
番茄仔 發表於 18-6-15 14:31
我都覺得係, 脫毛打晒就冇得再JOIN
所以只有CPS可以繼續SELL佢買

係喎!我大部分parts都脫哂,佢地就sell其餘未join嗰d,sell唔到就狂sell CPS!sell到我發炆熷,佢地真係好煩
Ashleycorina
|
我好耐之前join 過,第一日已過份收錯錢,係收多左我幾千,幸好介紹個朋友話,點解佢收你呢個價?我打電話返去佢話佢大肚可能記錯,叫我第二日上去整返好。

上到去佢話改eps 仲平,唔好分期。咁就拎曬單出來void 同改eps 。
過幾個月至知佢地收左我兩次錢我咪打電話上去話要盡快攪返好。就係咁,我再上去時,佢哋就罰我等一小時至見我。我再約時間做,試過上到去話無book到,又係大肚嗰個話自己大肚攪錯左。
我要求轉consultant ,佢哋就每次俾新人我,整得唔乾淨,又係狂sell到我暈,唔肯就黑面,下一次勁等至有得做。book左cwb 就話我book左九龍
退錢度,攪左好多好多個月,仲要我又上去攪等等等,最後我無再去,好煩,consultant 煩到爆。

我朋友剛去左佢姊妹店試做某treatment 有20線,有SMS通知,上到去話佢book左第二間分店,但sms 有寫㗎。個20線實際做的時間係2分鐘,勁hea ,前後等一小時仲入房狂sell佢,佢無買又係黑佢面走仲無俾禮物佢
sint
|
Ashleycorina 發表於 18-6-19 03:42
我好耐之前join 過,第一日已過份收錯錢,係收多左我幾千,幸好介紹個朋友話,點解佢收你呢個價?我打電話 ...

原來真係大家都一樣... 我都諗過轉consultant,但驚轉左仲變人球,所以未提出。咪上尼問下大家有冇試過咁嘅遭遇同點處理,但既然投訴同轉人都唔係辦法,我睇尼只可以忍佢... 不過佢咁拖booking法,都唔知一年見唔見到佢2次,可能係好事。
mint2014
|
呢間野SERVICE真心差!
我經歷都差唔多...
變左人球,
BOOK左話冇BOOK,
個CONSULTANT不停轉,
TREATMENT不停SELL,
SELL唔到就冇下次 (手痛又有, 唔做又有),
叫你自己搵RECEPTION找下手治療師,
RECEPTION唔覆你,
除非你EMAIL投訴,
總之就令到你好難好難先BOOK到

babybabywanted
|
嘩!原來而家差左咁多.... 我都十年前join,都唔係咁差喎,CPS就join Reenex ,但我治療師好好,真係無sell我,我最後一次做時,佢仲唔開心同我講:「今次係我最後一次見你啦」我其實都有唔捨得佢....