公司同事...不吐不快

tkl1016
|
搵個地方留下言咋

啲同事真係好多煩嘢,見到都心煩。

唔知幾時開始,早到準時要獎勵

唔知點解佢自己有老花,要睇嘢就要就佢

冇公主命就唔好公主病啦

ngwong2
|
tkl1016 發表於 18-6-14 15:00
搵個地方留下言咋

不太明白!咁你又就佢?因佢是old sea pat?
tkl1016
|
ngwong2 發表於 18-6-14 15:06
不太明白!咁你又就佢?因佢是old sea pat?

我冇就佢,見到覺得煩咋。
crystal媽咪
|

有人嘅地方就會有機會有複雜的人事關係
cyyiu
|
明嘅!
我公司都有一個,又懶又盛,乜都鍾意話人鬧人,又鍾意同老闆篤背脊,總之自己講乜都啱,以為自己大晒!
不過佢就快退休,忍佢!
ngwong2
|
每間公司梗有D妖孽在左右
tkl1016
|
ngwong2 發表於 18-6-14 15:14

形容得好!
tkl1016
|
cyyiu 發表於 18-6-14 15:14
明嘅!
我公司都有一個,又懶又盛,乜都鍾意話人鬧人,又鍾意同老闆篤背脊,總之自己講乜都啱,以為自己大 ...

醒起佢哋自我中心,經常透明人。
例如a同b講緊嘢,佢要問b嘢,就無視a嘅存在。
ngwong2
|
tkl1016 發表於 18-6-14 17:16
...

無礼貌
tsung
|
ngwong2 發表於 18-6-14 15:14

fanny590
|
tkl1016 發表於 18-6-14 15:00
搵個地方留下言咋

早到準時有獎勵我公司曾經有, 因為有人日日遲到, 所以實行遲到罰錢準時有獎, 我因為準時都收過現金支票後來冇人遲到就冇左獎勵LU
cyyiu
|
tkl1016 發表於 18-6-14 17:16
...

因為覺得自己大晒嘛 !
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-6-14 15:11
有人嘅地方就會有機會有複雜的人事關係

同意
Poyau
|
fanny590 發表於 18-6-14 17:28
早到準時有獎勵我公司曾經有, 因為有人日日遲到, 所以實行遲到罰錢準時有獎, 我因為準時都收過現金支票:wa ...

勤工奬