有無jm發覺夏天就好頭痕洗極頭都有頭皮?

mini_mushroom
|
呢牌熱到死,成日焗到個頭出晒汗
明明早晚都有洗頭,出個街之後又頭痕成日都想r頭
d頭皮唔係乾個種,而係一r就會zip左係指甲個種…
唔知有無jm試過會咁…你地會點解決
andyman
|
我無頭皮, 但有幾粒頭倉。
|
andyman 發表於 18-6-14 15:43
我無頭皮, 但有幾粒頭倉。

我以前都生過,近髮際個邊不過佢慢慢冇左,其實係咪洗乾淨啲就會消失
無話可說
|
無頭皮,不過一出汗就真係會幾頭痕
donuthk
|
換下洗頭水
jhjac
|
頭皮脆弱咪會咁樣,你係咪本身頭皮容易出油呀?
一係就洗頭水唔岩用,唔岩既話洗幾多次頭都無用咖wo
andyman
|
mini_mushroom 發表於 18-6-14 15:52
我以前都生過,近髮際個邊不過佢慢慢冇左,其實係咪洗乾淨啲就會消失
...

我天天洗頭喎, 係流汗後出的, 可能太長髮, 現在剪短了, 頭倉有減少.後尾枕仲有兩三粒.
bbkq
|
me2……所以又要用返……D外國貴野,天然D。美康有售。
Moti
|
轉洗頭水

tsung
|
要轉吓洗頭水
Janicefin
|
夏天要轉支清爽洗頭水
crystal媽咪
|
夏天反而我冇乜甩頭皮.
冬天嘅時候先會好乾,要搽啲cream係髮腳度
mandy108
|
我都係轉左洗頭水好d
KDZR111
|
mini_mushroom 發表於 18-6-14 15:42
呢牌熱到死,成日焗到個頭出晒汗
明明早晚都有洗頭,出個街之後又頭痕成日都想r頭
d頭皮唔係乾個種 ...

我試過俾太陽曬到脫頭皮、頭皮一塊塊咁脫
kmbb519
|
我以前會痕,仲好快立,後尾轉左隻好乾爽的洗頭水就唔會了,但要用幾個月先見效果

im跳跳豬
|
洗完頭唔嘆冷氣會好快笠易痕
|
無話可說 發表於 18-6-14 15:54
無頭皮,不過一出汗就真係會幾頭痕

我都會焗住焗住咁
|
jhjac 發表於 18-6-14 16:00
頭皮脆弱咪會咁樣,你係咪本身頭皮容易出油呀?
一係就洗頭水唔岩用,唔岩既話洗幾多次頭都無用咖wo ...

我唔係好知wo我都諗住要換
唔信邪,洗多幾次 點知都係咁
|
bbkq 發表於 18-6-14 17:49
me2……所以又要用返……D外國貴野,天然D。美康有售。

天然野唔知會唔會好啲
皮膚我就用緊天然野,貴過平時個啲
|
KDZR111 發表於 18-6-14 22:27
我試過俾太陽曬到脫頭皮、頭皮一塊塊咁脫

Jm 咁樣你一定要擔遮wo
可能頭皮位易甩