中左b型鏈球菌 好擔心

elingfu
|
雖然醫生話打抗生素 四個鐘打一次咁但都會不停亂諗
好怕惹到B.B. 😭
懷孕真係好多關要過
Ysyumi
|
elingfu 發表於 18-6-14 16:27
好怕惹到B.B. 😭
懷孕真係好多關要過

唔洗咁擔心,好多媽媽有中左
打左抗生素就冇事架喇!
放鬆心情呀
EstrellaDamm
|
好怕惹到B.B. 😭
懷孕真係好多關要過
我陀兩胎自己都有中。我又冇擔心咁多喎。兩個出嚟都正正常常唔使留院。其實好普遍,唔使太擔心。
mocha20150323
|
非常普遍,好多媽媽都中嫁,唔洗擔心
elingfu
|
多謝你地啊 睇完大家回覆我個心都安定返少少 而家36週 真係期待又擔心
因為少少既危險都唔想惹到Bb 🙏🙏

freshrose
|
我都中,好早期已經知,但好普遍,無咩好擔心
elingfu
|
freshrose 發表於 18-6-14 20:04
我都中,好早期已經知,但好普遍,無咩好擔心
我係35週先有得驗
你早期知 係唔係會食藥架?
freshrose
|
elingfu 發表於 18-6-14 20:19
我係35週先有得驗
你早期知 係唔係會食藥架?

我28w 懷疑滲羊水拎左d分泌去驗,果時已經知有B鏈,醫生話無症狀就唔駛食藥,到時生打針就可以
GCHK
|
放鬆D,唔好太緊張,聽醫生嘅就可以喇
elingfu
|
freshrose 發表於 18-6-14 20:32
我28w 懷疑滲羊水拎左d分泌去驗,果時已經知有B鏈,醫生話無症狀就唔駛食藥,到時生打針就可以
...
明白 無事就好了
elingfu
|
GCHK 發表於 18-6-14 20:36
放鬆D,唔好太緊張,聽醫生嘅就可以喇
好的 努力放鬆中
pigpiglamlam
|
唔使擔心,我阿b太快出黎打唔切針都冇事
elingfu
|
pigpiglamlam 發表於 18-6-15 00:24
唔使擔心,我阿b太快出黎打唔切針都冇事
好的 謝謝你
GCHK
|
elingfu 發表於 18-6-14 21:46
好的 努力放鬆中

咁就乖喇,加油
haha748494
|
好好耐心配合醫生,一定可以順利pass.加油吖。
hellomimichu
|
freshrose 發表於 18-6-14 20:32
...

我都係因為我話太多分泌 驗咗係b鏈
食完藥再驗 就無b鏈lu
freshrose
|
hellomimichu 發表於 18-6-16 02:59
我都係因為我話太多分泌 驗咗係b鏈
食完藥再驗 就無b鏈lu

我自己睇兩個私家產檢,兩個都唔建議我食藥,幫我接生果個仲話我即使無左b鏈都會生個時照打抗生素,以防萬一,可能每個醫生做法唔一樣
hellomimichu
|
freshrose 發表於 18-6-16 03:54
我自己睇兩個私家產檢,兩個都唔建議我食藥,幫我接生果個仲話我即使無左b鏈都會生個時照打抗生素,以防萬 ...

可能因為我發現時早
B鏈有機會引致早産 所以先要食
jcchan_haha
|
好怕惹到B.B. 😭
懷孕真係好多關要過

無事的,唔使擔心!
我果陣度數開得快,無4個鐘打一次,落產房先種豆開始打
bb出咗世,姑娘會keep mon住bb有無發燒,照顧得好好的,所以唔使擔心丫。
bb快出世,你多休息,生完會勁忙,無得瞓
elingfu
|
haha748494 發表於 18-6-15 22:29
好好耐心配合醫生,一定可以順利pass.加油吖。
好的