懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

rkunho 發表於 18-6-16 01:05
朋友號!放鬆啲心情,我上個月同你既情況一樣,我當時個胎包話有6週嫁喇,不過唔見BB,問題係我經期同個胎 ...

多謝你鼓勵,其實好難唔擔心,希望星期二會有好消息!

複式洋房

KWANBABY0701 發表於 18-6-16 23:00
多謝你鼓勵,其實好難唔擔心,希望星期二會有好消息!
等你好消息呀!一得閒就打平訓,養下血,就養到B嫁喇!

伯爵府

KWANBABY0701 發表於 18-6-14 17:08
ivf如果用經期第1日黎計,應該6w1d,
但醫生話應該係5w5d,
但今日陰超,只見到胎襄,冇營養襄,

放鬆心情,俾多d正能量

複式洋房

rkunho 發表於 18-6-16 23:14
等你好消息呀!一得閒就打平訓,養下血,就養到B嫁喇!

原來要打平訓架

別墅

rkunho 發表於 18-6-16 01:05
朋友號!放鬆啲心情,我上個月同你既情況一樣,我當時個胎包話有6週嫁喇,不過唔見BB,問題係我經期同個胎 ...

想問你當時食啲咩令bb長胎呀?

複式洋房

KWANBABY0701 發表於 18-6-16 23:18
原來要打平訓架
打平訓可以幫助啲血回流到個肝到!咁樣個肝先可以做到排毒,修復同埋制造細胞!所以多啲平訓!

複式洋房

Mrs_Kwok1111 發表於 18-6-16 23:32
想問你當時食啲咩令bb長胎呀?
因為我唔係好食得落野,平時有飲一啲營養產品,所以多左小小份量。然後飲素食蛋白粉,你可以孕婦奶粉都得嫁!我仲會有飲小分子肽,不過因為以上產品我一向都有飲開,所以就好彩唔抗拒 。總之比多啲營養,食唔落就飲,飲下湯水都可以!

別墅

rkunho 發表於 18-6-17 19:46
因為我唔係好食得落野,平時有飲一啲營養產品,所以多左小小份量。然後飲素食蛋白粉,你可以孕婦奶粉都得嫁 ...

我有日日飲滴雞精,平時返媽咪度就飲魚湯,好希望自己加油,bb都加油

複式洋房

Mrs_Kwok1111 發表於 18-6-17 19:57
我有日日飲滴雞精,平時返媽咪度就飲魚湯,好希望自己加油,bb都加油
係呀!要多啲正能量,一齊加油!要相信BB。

別墅

rkunho 發表於 18-6-17 19:40
打平訓可以幫助啲血回流到個肝到!咁樣個肝先可以做到排毒,修復同埋制造細胞!所以多啲平訓! ...

我要試下平瞓多啲先,不過我自己鍾意側瞓多

大宅

KWANBABY0701 發表於 18-6-14 17:08

我啱啱係exactly你呢個case...
可惜最後個胎囊都係自己排左出黎...
醫生話呢啲都係唔健康既胚胎..就算暫時無事一直跎落去都會有問題...所以佢愈早排出愈好...我都好傷心..但都要接受...調理好身子再黎...我由知自己要排出時就飲中藥喇...希望之後順順利利啦...
各位都加油呀!

複式洋房

angelsgift 發表於 18-6-18 13:42
我啱啱係exactly你呢個case...
可惜最後個胎囊都係自己排左出黎...
醫生話呢啲都係唔健康既胚胎..就算暫時 ...

你都係照到有胎襄?入面冇營養襄?

大宅

KWANBABY0701 發表於 18-6-18 15:34
你都係照到有胎襄?入面冇營養襄?

係..當時醫生話比10日佢...下次應該要記到營養包....點知...7日後佢就自然排出...好彩係告自己排乾淨晒...

大宅

回覆樓主:

有機會遲排卵姐!

複式洋房

我今日照完,終於安心晒,
我唔再睇個個女醫生,
攪到我擔心左咁多日,
嚇餐死

複式洋房

KWANBABY0701 發表於 18-6-19 21:57
我今日照完,終於安心晒,
我唔再睇個個女醫生,
攪到我擔心左咁多日,

實在太好喇!醫生點樣講呀?

複式洋房

Mrs_Kwok1111 發表於 18-6-17 23:37
我要試下平瞓多啲先,不過我自己鍾意側瞓多

我都鍾意側訓嫁,所係清醒既狀態就盡量提自己平訓!

複式洋房

rkunho 發表於 18-6-20 00:11
我都鍾意側訓嫁,所係清醒既狀態就盡量提自己平訓!

醫生用肚照都唔太照到,佢話我子宮後屈,
最後用陰超,照左一陣,我就見到個胎,
閃下閃下,醫生話你睇,原來已經有心跳,重比我聽bb心跳,我感動到喊左出黎,本身已經作壞打算,
叫我唔洗擔心,而家個胎都吻合我既週數size,
之前個醫生唔明白佢店解唔解釋清楚,要我咁擔心,今日高醫生講得好詳細,我好感恩,
希望bb繼續平安成長

複式洋房

KWANBABY0701 發表於 18-6-20 09:18
醫生用肚照都唔太照到,佢話我子宮後屈,
最後用陰超,照左一陣,我就見到個胎,
閃下閃下,醫生話你睇, ...

恭喜晒呀!咁樣預產期係幾時呀?睇黎BB發育得好好添喎!太好喇,既然係咁,之前既醫生唔好再諗佢喇!

複式洋房

rkunho 發表於 18-6-20 22:54
恭喜晒呀!咁樣預產期係幾時呀?睇黎BB發育得好好添喎!太好喇,既然係咁,之前既醫生唔好再諗佢喇!
...

係啊,唔睇佢啦,我由佢話得胎襄起,
我早晚飲奶,呢關係第一關,黎緊重有好多關要,
佢話19年2月6日,都好多謝你鼓勵我

首頁

尾頁

跳至