土瓜灣米線

Minnacat
|
記得好多年前,土瓜灣欣榮花園對面有間米線店好好味!(但我唔係好記得個名)而家果度已拆左,唔知有冇jm知間店搬左去邊?thx
wing1003
|
係咪馬會附近?係嘅話,果間執左好多年了。
Minnacat
|
wing1003 發表於 18-6-14 18:29

應該唔係,佢在另一邊對面,但 同馬會同一條街,向尖沙咀方向果邊(我記得開店兩公婆打理),店入面仲望到廚房d煮米線!
wing1003
|
你記唔記得係食麻辣/酸辣米線?湯飯?氣鍋雞?炸雞?
Ashleycorina
|
wing1003 發表於 18-6-14 18:29

請問你好熟土瓜灣?
我好多年前去過一間食米線,氣鍋雞,有雲南飲品木瓜子飲,我去過幾次。之後再返香港就無印象了,你知唔知邊間
wing1003
|
我由欣榮起好就住果頭直到依家。你講果間應該就係我一開始答你果間,因為呢頭得果間有氣鍋雞食,仲有皮凍,過橋米線……我以前都好鍾意食呢間,我記得老闆係個瘦瘦地嘅男人。

印象中間舖執左好多年,聽屋企人講初時搬左去太子定旺角,但好快都係做唔住,後尾無做了。
xo_cat
|
雲南米線無咗幾年,炸雞果間譽麵坊在新山道
jarjane
|
Minnacat 發表於 18-6-14 18:35
應該唔係,佢在另一邊對面,但 同馬會同一條街,向尖沙咀方向果邊(我記得開店兩公婆打理),店入面仲望到 ...

我食過啦 好好味, 自己揀餸嘅湯飯或者米線, 仲有生炸雞翼同豬扒添 真係好令人回味呀