夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

晞mama 發表於 18-6-14 20:01
我係FTM一名~關於錢銀方面不嬲唔會管太多,c6俾幾多我就收幾多……除左n班學費同保險費外,其他我負責,我 ...

佢俾家用已經好好,有d男人日日返工,但冇俾家用,仲要唔夠錢洗問自己老婆借,大家一樣䁠甘多,但佢個個月清褲袋,冇私己,未定性,已經冇錢仲可以識洗錢.個個月話借完還,但下個月一毛都冇還俾你.佢老婆仲要顧工人人工,屋企全部開支,2個小孩洗費,甘樣仲慘

複式洋房

回覆樓主

可能留錢玩玩具

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我唔明點解咁多人話報細數或唔知對方賺幾多錢無問題。
兩公婆應該坦誠,而且清楚對方財務狀況對家庭經濟規劃更有利。
如果大家想投資或儲蓄,可以大方同伴侶討論,點解要收收埋埋?
順帶提一句,男人有私己錢真係好身痕。
又放假!!!

別墅

回覆樓主

佢留反d私己錢係身邊無非都係想要多點安全感 ,只要唔係賭唔係滾,你咪由他囉

大宅

回覆樓主

其實你有需要問下老公點解要報細,但唔係責備佢呃你,而係心平氣和想佢坦誠,檢討下係咪自己某啲行為令佢講大話,例如佢想買啲嘢但買咗會俾你話,或出多咗糧你會要求佢俾多啲,大家要冷靜啲揾出個問題。
你嬲爆嘅情緒就唔適合傾啦~不如過一排冷靜落嚟再傾過

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

RisaRisa 發表於 18-8-15 21:29
其實你有需要問下老公點解要報細,但唔係責備佢呃你,而係心平氣和想佢坦誠,檢討下係咪自己某啲行為令佢講 ...

平心靜氣傾又係冇用……得我自己講……佢只會唔出聲,等時間過後又當冇野發生過……

伯爵府

BK Milk勳章

我真是不care,我都不知道他真實的income.我都ftm.

首頁

尾頁

跳至