請教電儲水式熱水爐用咩花灑頭?

瑤瑤~
|
如題,娘家用緊電儲水式熱水爐,跟機送的花灑頭已殘舊,想換新
但聽人講呢種熱水爐唔可以隨便買花灑頭,因為低水壓,要靠花灑頭的小孔排蒸氣
如果買左唔岩用既花灑頭會有爆炸危險(我都唔識,唔知有冇講錯)
請問有冇jm屋企都用呢種熱水爐?
可以去邊度買岩用既花灑頭?
如果有圖更好,謝謝各位
Teletrend
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-14 20:32
但聽人講呢種熱水爐唔可以隨便買花灑頭,因 ...

問返品牌公司,最簡單買一個沒有任何花式的花灑
瑤瑤~
|
Teletrend 發表於 18-6-14 20:50

問返品牌公司,最簡單買一個沒有任何花式的花灑
thx
amypo
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-14 20:32
但聽人講呢種熱水爐唔可以隨便買花灑頭,因 ...

我咩花灑都用過
瑤瑤~
|
amypo 發表於 18-6-14 22:05
我咩花灑都用過
請問即係有幾種模式轉換既按摩花灑頭?
但岩用嗎?
我google search過, d人話按摩花灑一定唔得
又話如果買唔岩, 可能會排唔到壓力而爆炸, 所以好驚唔知應該買邊隻

wy_yen
|
我用果個有得較花灑頭喔 grohe,但其實熱e爐本身都有個位排氣的,不是嗎?
小雄維尼
|
我屋企用呢隻無問題

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
althea_yan
|
我都係是旦買隻花灑頭就用, 但一定無按摩功能, 因為水壓 support 唔到, 得物都無所用
joan3028
|
花灑頭好似關事,最緊要係條喉,我試過是但買條喉用後你谷爆左條喉,而家我個花灑頭係最普通果隻 
amypo
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-14 22:12
請問即係有幾種模式轉換既按摩花灑頭?
但岩用嗎?
我google search過, d人話按摩花灑一定唔得

我買係普通冇按摩
瑤瑤~
|
wy_yen 發表於 18-6-14 22:20
我用果個有得較花灑頭喔 grohe,但其實熱e爐本身都有個位排氣的,不是嗎?
...

我就係唔識,所以要請教jm
瑤瑤~
|
小雄維尼 發表於 18-6-14 22:21
我屋企用呢隻無問題

請問你在普通家品店買嗎?
見到你嗰個有得撥,係咪3檔花灑?
瑤瑤~
|
althea_yan 發表於 18-6-14 22:38
我都係是旦買隻花灑頭就用, 但一定無按摩功能, 因為水壓 support 唔到, 得物都無所用 ...

係咪用最簡單既單速花灑?
小雄維尼
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-15 10:28

呢個係第2個, 有淘, 有係永安買
呢個係有得校架
瑤瑤~
|
joan3028 發表於 18-6-14 22:46
花灑頭好似關事,最緊要係條喉,我試過是但買條喉用後你谷爆左條喉,而家我個花灑頭係最普通果隻 
...

原來條喉都有影響?
你之前谷爆左既係膠喉定不銹鋼?
fanny590
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-15 10:28

我都係用緊個款, 係實惠買, 有三檔花灑較, 同埋係有一級用水效益標籤
瑤瑤~
|
amypo 發表於 18-6-15 09:15
我買係普通冇按摩

thx
瑤瑤~
|
小雄維尼 發表於 18-6-15 10:29

呢個係第2個, 有淘, 有係永安買

明白,thx
瑤瑤~
|
fanny590 發表於 18-6-15 10:33
我都係用緊個款, 係實惠買, 有三檔花灑較, 同埋係有一級用水效益標籤

thx
althea_yan
|
瑤瑤~ 發表於 18-6-15 10:29
係咪用最簡單既單速花灑?