每個人喜好不一 就要不停話人樣衰?

禁止發言
|
你地可以話我個人好假
或者個人好小氣
但當我自己中意著某類衫比人不停批評
我就唔明⋯你唔中意我明白
有必要不停話我嘛?
仲要連男朋友個樣都批評埋
我係假⋯但我就算幾唔中意人啲衣著都做唔岀當面話人阿嬸定樣衰
我只係覺得無需要講到咁盡
何況喜好好個人 我無需要批評⋯
JD930
|
禁止發言 發表於 18-6-14 20:33
你地可以話我個人好假
或者個人好小氣

有啲人係咁 把口唔收
tsung
|
通常呢類人仲要打正旗號,理直氣壯咁講:我份人喺咁直腸直肚的…借住呢個名義肆無忌彈咁批評人,實則喺無禮兼不懂尊重
tansyneko
|
咩人嚟咁衰
無話可說
|
我都識人係咁!我鍾意點就點,但硬係多多口,成日係都想人跟佢果套
ChingYee123
|
我都唔會咁!可以大膽講句,從來未試過當口當面彈過人地樣貌外型衣著半句!

就算肥瘦都唔會彈人!真係未試過兜口兜面話人肥!
ChingYee123
|
對明星藝人就會評論下!現實中真係無咁既興趣理人地個樣同外型!
mariefish
|
tsung 發表於 18-6-14 20:49
通常呢類人仲要打正旗號,理直氣壯咁講:我份人喺咁直腸直肚的…借住呢個名義肆無忌彈咁批評人, ...

同埋會講:你唔好介意我咁直話直說
mariefish
|
禁止發言 發表於 18-6-14 20:33
你地可以話我個人好假
或者個人好小氣

點解要講埋人地男朋友?咁真係好過份
tsung
|
mariefish 發表於 18-6-14 21:11

或者"我份人鬼妹仔性格,講嘢喺咁直㗎啦"
Marshmallowmomo
|
通常呢類人仲要打正旗號,理直氣壯咁講:我份人喺咁直腸直肚的…借住呢個名義肆無忌彈咁批評人, ...

但當呢啲咁「直腸直肚」的人俾人批評嘅時候又唔會接受人意見架喎
tsung
|
Marshmallowmomo 發表於 18-6-14 21:22
但當呢啲咁「直腸直肚」的人俾人批評嘅時候又唔會接受人意見架喎
...

把尺嘅問題呢把尺只用來量度人哋嘅尺寸是否合標準,而少用來規範自己!
禁止發言
|
Marshmallowmomo 發表於 18-6-14 21:22
...

正確!佢地比人一話就西口西面⋯我比佢話就只好苦笑 唔識比反應
SullytheMonster
|
ChingYee123 發表於 18-6-14 21:03
我都唔會咁!可以大膽講句,從來未試過當口當面彈過人地樣貌外型衣著半句!

就算肥瘦都唔會彈人!真係未試 ...

同你一樣,屋企人教的。
JD930
|
mariefish 發表於 18-6-14 21:11

althea_yan
|
d 人會覺得自己係真性情, 鬼(妹)仔性格係咁率真. 但事實係講野唔經大腦, 唔識尊重人, 乞人憎
good_pig
|

係,超煩,仲話事實係咁
snoopybabe
|
佢都好冇口德喎!難怪你激氣。
keikeicat
|
有啲人唔批評人會過唔到日辰㗎!你可以睇我最近個post!
DonnieBB
|
同意, 好似我同事, 冬天經常批評我著厚外套,但佢著衫有點騎尼我無出聲