小一生參加水運會,大家會專登請假打氣嗎?

|
我地都冇請假,但孩子話個個同學家長都會去,好唔開心喎
sugarcheung
|

森永牛乳
|
至少都要有一個去丫
fanfan2606
|
19841984 發表於 18-6-14 21:06

會呀。唔去都會解釋清楚
crystal媽咪
|

最少派一個家長去
|
fanfan2606 發表於 18-6-14 21:09
會呀。唔去都會解釋清楚

因為佢幾年前已經參加過比賽,我唸住冇咩特別咪唔請假囉
hellohellojenny
|

至少一個去,就算以前去過,每一次比賽對小朋友都是一個新體驗,如果爸媽可以親身支持,比言語上鼓勵更重要
Percy210
|

如果孩子想我地去的話,我一定會去,盡量唔會令佢失望。
heilok
|
如果唔難攞假都會陪佢,珍惜呢幾年佢想你出席嘅機會,我仔中學唔俾我去。
ValerieBaBa
|
我一定去。佢大啲我估我想去佢都唔俾
Jane1983
|
比賽有獎果批,又真係次次都有家長坐陣打氣、影相。

不過要返工,唔得閑,亦唔係一定要請假。
cyyiu
|
除非請唔到,如果唔係一定請假打氣!
Fishqqma
|
會呀!
happyty
|
我自己會
真的假不了
|
會。一年得幾次活動,支持下當氹下小朋友開心
ilikethis2005
|
19841984 發表於 18-6-14 21:12
因為佢幾年前已經參加過比賽,我唸住冇咩特別咪唔請假囉

小一先得6歲,幾年前得果3,2歲⋯我諗果隻唔算比賽啦。
咁呢個都算佢真係游既第一次游水比賽,點樣都要支持下既。
我自己呢⋯就次次阿仔有份比賽既,都會到場支持。
maynjune
|

請到假就當然去啦!
親子嘛⋯⋯
貓頭雀
|
佢願望咁卑微 - 想爸媽睇自己比賽
成全佢啦。
sweet__heart
|