買野找漏錢點算?

Grid
|

今晚去太x斬料,$52,我俾了$102,我又拎住其他野又多人,接左張單就出門口等拎食物,晚上先醒起無找錢!但太x已關門打唔到電話問,明天打去問得唔得呢?佢地應有cctv唔知肯唔肯check呢?好肯定是俾了一張$100同2個$1, 早知唔好俾$2

ricecooking
|
明天去問,佢地埋數應該會發現
終極熊貓
|
Grid 發表於 18-6-14 23:39
今晚去太x斬料,$52,我俾了$102,我又拎住其他野又多人,接左張單就出門口等拎食物,晚上先醒起無找錢!但 ...

關果兩蚊有關?
Grid
|
終極熊貓 發表於 18-6-14 23:59
關果兩蚊有關?

如得唔係搵那$2,收銀應會找錢,可能佢睇錯我是俾了$50紙+$2,剛好唔駛找錢
tkop
|
Grid 發表於 18-6-14 23:39
今晚去太x斬料,$52,我俾了$102,我又拎住其他野又多人,接左張單就出門口等拎食物,晚上先醒起無找錢!但 ...

點解唔用八達通
TMC3012
|
埋數會見多左錢, 可以聽日問吓
in.carry
|
明天問下
tansyneko
|
tkop 發表於 18-6-15 00:27
點解唔用八達通

上次去屯門太興無八達通
Grid
|
今早打了電話去問,職員說夜間同事未返,留電話下午覆;
下午收到一男職員電話,說話態度較粗魯,話搵左保管箱無唔岩數,佢同事一定有找錢;
我問有無睇cctv,睇了就大家清楚,佢說唔會為左咁去睇,佢同事一定有找錢俾我;
我說我真係無找錢,你睇cctv就知道真相,佢都堅持唔睇;
最後dead air了幾秒,佢說佢地自己賠返俾我,我說今晚去拎,放工就去左收銀拎返;
雖然拎返,但好似是我呃佢咁,唔肯找真相......
spikenard
|
Grid 發表於 18-6-15 21:54
今早打了電話去問,職員說夜間同事未返,留電話下午覆;
下午收到一男職員電話,說話態度較粗魯,話搵左保 ...

假設真係冇找錢,埋數嗰個又誠實的話會寫多左50蚊報上去,而家佢話條數係啱冇多50蚊,如果真的睇cctv 係你啱的話,佢地就麻煩大了,所以情願比番你都唔會睇cctv明嗎~
HoshiSora
|
spikenard 發表於 18-6-15 22:56
假設真係冇找錢,埋數嗰個又誠實的話會寫多左50蚊報上去,而家佢話條數係啱冇多50蚊,如果真的睇cctv 係你 ...

我愛Corina
|
spikenard 發表於 18-6-15 14:56
假設真係冇找錢,埋數嗰個又誠實的話會寫多左50蚊報上去,而家佢話條數係啱冇多50蚊,如果真的睇cctv 係你 ...

打去總公司得唔得呢?

我係外國試過,佢地堅持有找,咁我地都無走過,個身上係無錢,之後我send email去總公司。
bosch
|
spikenard 發表於 18-6-15 22:56
係囉... 肯賠就心照啦.

不過俾我我唔會返去拎, 以後唔幫襯就算, 最重要係費時俾人點相.

spikenard
|
我愛Corina 發表於 18-6-16 04:44
打去總公司得唔得呢?

我係外國試過,佢地堅持有找,咁我地都無走過,個身上係無錢,之後我send email去 ...

事情唔係咁簡單的,好多時埋數要幾個人簽名,假設真係多50蚊而唔成實的做法是私下袋左佢,即係偷錢架la,犯法的事,咁要推翻呢件事時收銀同經理都出事,經理冇偷但佢冇認真的check數 ,咁,你係經理點都唔會比呢50蚊搞到佢1身麻煩,情願自己賠,你告上去,佢寫報告話個客搞事,用自己賠償方式處理好,總公司見又冇唔見錢,件事又冇影響公司,而嗰客又3番4次為50蚊投訴時,咁就係個客問題
我愛Corina
|
spikenard 發表於 18-6-15 23:29
事情唔係咁簡單的,好多時埋數要幾個人簽名,假設真係多50蚊而唔成實的做法是私下袋左佢,即係偷錢架la,犯 ...

Icic,不過我個case 唔同,我即時發現,同埋係幾十歐元,但我投訴的係佢地個態度,好似我厄緊佢地咁,明明我係被騙的。

spikenard
|
我愛Corina 發表於 18-6-16 07:43
Icic,不過我個case 唔同,我即時發現,同埋係幾十歐元,但我投訴的係佢地個態度,好似我厄緊佢地咁,明明 ...

係呀,你即塲的處理同樓主的情況唔同,你即塲的處理,有cctv重點的為你作見證,而收銀員亦冇空間時間去處理多左的錢,因我都試過,企硬,佢即塲清數,証明找錯錢
我愛Corina
|
spikenard 發表於 18-6-15 23:58
係呀,你即塲的處理同樓主的情況唔同,你即塲的處理,有cctv重點的為你作見證,而收銀員亦冇空間時間去處 ...

佢地有即時清機,但話錢係岩,我話咁唔代表收銀有找錢比我,我肯定佢無找,佢岩數有可能佢之前找多比人,我要求睇cctv, 但佢地唔肯。
唔知係咪個cctv 裝假狗,佢地係唔肯睇。

之後即去email 去投訴,總公司就寄左現金券比我。我認住個收銀,唔敢再排佢條隊。