自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

jewelry~day 發表於 18-6-18 17:32
可否給地址?或係邊度附近?

我覺得好好食
不過好大好大風,一定一定要帶褸

大宅

kitlinggloria 發表於 18-6-15 00:16
來分享大家會翻兜幾次既好食餐廳(唔計平時諗唔到食乜先去食既飯堂 係好食到你會特登約家 ...

留毛 182

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

豬B仔 發表於 18-6-18 00:59
我覺得唔貴,d海鮮又新鮮,試過7個大人食先係3000鬆d。遲d入去食大尾魷。
...

我聽村裏面個婆婆話發記係自己鋪,唔使交租所以啲海鮮相對會靚啲..味道會好過隔離間鋪頭..你哋嗰次係散叫定係食套餐?

水晶宮

回覆樓主

青山公路容龍酒家芝士龍蝦冇得輸

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

若曦 發表於 18-6-16 22:49
我冇去過舊舖,不能比較. 不過現在不可能是垃圾, 我覺得是一間性價比高飯店. ...

我食第一次晚餐,京都豬扒唔熟,完完全全係生肉。
從此以後我唔會再去。

門口砵仔糕就係一流美食

男爵府

回覆樓主

大角嘴

英記油渣麵
佳佳車仔麵
淺月 - 日本和食
築匠 - 魚生Don+和食
違規簽名-超版代刪

子爵府

karenlyk 發表於 18-6-18 21:00
我食第一次晚餐,京都豬扒唔熟,完完全全係生肉。
從此以後我唔會再去。
咁恐怖,我冇在這食京都豬扒, 不過以前吃過粟米班片都是麻麻, 所以通常都是吃潮洲菜. 我一個月前才去過, 印象中龍躉翅、鹵水鵝片、蒸馬友、蚝餅和芋泥都好味抵吃. 當然有其他店好過它, 但是價錢也貴好多, 如百樂潮洲和尚興.

男爵府

回覆樓主

Lm

大宅

gigi19810326 發表於 18-6-18 18:29
我覺得好好食
不過好大好大風,一定一定要帶褸

搵日試下先!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

LM

大宅

MSChow 發表於 18-6-18 19:50
我聽村裏面個婆婆話發記係自己鋪,唔使交租所以啲海鮮相對會靚啲..味道會好過隔離間鋪頭..你哋嗰次係散叫 ...

每次都係散叫。我62話發記d海鮮係每日新鮮出海捉㗎,所以勁好食,勁鮮。強烈推薦,大尾魷,赤米。仲有,發記個老細好似仲係馬主添。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

豬B仔 發表於 18-6-19 01:17
每次都係散叫。我62話發記d海鮮係每日新鮮出海捉㗎,所以勁好食,勁鮮。強烈推薦,大尾魷,赤米。 ...

勁鍾意食海鮮...去過鯉魚門流浮山西貢...都係麻麻..我下個月會去...等我試吓你嘅介紹thx

男爵府

德記除左鹵水鵝一味係正, 其他不值一提, 就算己一早打電話訂枱, 去到都係要跟walk in 客重新排隊, 前數天係閒日, 就係早了15 分鐘報到, 都要等多30 分鐘才有位, 火滾. 位同位之間又窄又嘈, 冷氣吾夠, 真係快快食完即走好過. 還要一提係那位負責分派位的男士, 凶神惡殺, 好不禮貌.

子爵府

hehehahailoveu 發表於 18-6-17 00:00
依家好唔掂,前日剛食完,豬軟骨又鞋又干,豬紅好腥,炸醬冇味又多肥肉,唔知有冇記錯好似細碗左。唔想再 ...
我之前成日去, 但呢幾年貴咗又細碗咗, 伙計又好似唔憂做咁西口西面. 試過一次粒墨丸變酸, 到俾錢時同個收銀講聲, 一開始表示唔係要扣錢, 只係想你哋提返廚房小心D, 個收銀話你食完先講, 我哋唔賠架. 我哋再重申話唔係要賠錢, 只係唔想有其它人食到肚痛, 如果要賠就食到時即刻同你伙計講啦, 我哋粒丸咬咗一啖就唔食, 你自己問返伙計. 個收銀繼續話我哋唔會賠架.我哋都費事再同佢講, 俾錢走人.

大宅

ccli629 發表於 18-6-19 12:11
我之前成日去, 但呢幾年貴咗又細碗咗, 伙計又好似唔憂做咁西口西面. 試過一次粒墨丸變酸, 到俾錢時同個收 ...

係囉,細細碗$50貴左都算,依家鋪租人工都貴,但最起碼食物質素要過得去。可能佢唔憂做啦,我見都幾多人食!

男爵府

lm

首頁

尾頁

跳至