吓,好日唔去旅行,今年決定去旅行屋企D電器先黎玩野

啫喱黃
|
4年前答應小朋友去韓國旅行追星,今年終於夠分換全家既機票去啦,點知係呢1星期入面電視同2部冷氣一齊壞,就咁就無左2萬幾蚊,比預期洗多左一大筆錢,吓連個天都唔鍾意我
JD930
|
啫喱黃 發表於 18-6-15 00:42
4年前答應小朋友去韓國旅行追星,今年終於夠分換全家既機票去啦,點知係呢1星期入面電視同2部冷氣一齊壞, ...

破財擋災 玩得開心啲
kyk
|
呢頭慳咗,轉個頭又用咗去第二度,呢 d 嘢成日發生。
我愛Corina
|
唔關事啦,d電器好多時都話壞就壞
忘記佢吧
Icy28078380
|
我都係,不過最緊要一家平安,錢財身外物,唔好諗咁多,玩左開開心心先算,錢可以再搵過。
suzukiii
|
有得一齊去玩,用錢都買唔到,玩得開心d XD
anyuser18
|
乜唔係天鐘意你,所以賜你新電器和旅行咩?兩樣一齊享受

其實....電器嘢係實會壞要換,同個天,真無乜關係
tansyneko
|
咁啱啫,電器一定日子就會壞,就算你唔去旅行電器都會壞,唔好諗咁多啦玩得開心D
MM2H
|
再儲下次旅行既積分麻....

玩得開心D
cakii
|
咁啱啫
無話可說
|
而家1電器唔耐用!第時自己比錢買機票,唔好用分換喇,可能好d架
micling
|
4年前答應小朋友去韓國旅行追星,今年終於夠分換全家既機票去啦,點知係呢1星期入面電視同2部冷氣一齊壞, ...

嘩 1部電視 2部冷氣機 同一個星期
佢哋約埋你個荷包齊齊來玩你呢
annann246
|
tsung
|
舊的不去,新的不來
TMC3012
|
冇計啦, 用幾年啲野就開始壞
magcat
|

完全冇關係喎, 電器就係甘, 有損耗麻, 開心D去旅行啦

ps 我屋企都換咗3部冷氣, 恆温熱水爐