你地身邊有無朋友全職補習揾好多?

singpoluk
|
我有個朋友,全職幫人補習,補到風山水起,聽聞超過9萬蚊一個月
2007WNIP
|
singpoluk 發表於 18-6-15 09:39
我有個朋友,全職幫人補習,補到風山水起,聽聞超過9萬蚊一個月
...

唔出奇,我之前出post上門小學全科,有個add我,話物物補習名店,收我[email protected]小時
missy_k
|
回覆 singpoluk 的帖子

佢自己開補習社?定上門?
hippoo
|
...

當幾多年級?補邊科?幾錢一個鐘
占妹
|
...

我都想知點補法
good_pig
|
...

補習天王?
singpoluk
|
hippoo 發表於 18-6-15 09:51
當幾多年級?補邊科?幾錢一個鐘

專補英文,小學生,收$500/一個鐘
Dragonmama2012
|
有啊。自己開左幾間補習社
起碼做到有自住加收租樓同養得起車
馬霸
|
有,識個X代補習天王,2,3千萬年薪
florapang0426
|
singpoluk 發表於 18-6-15 10:30

哇,收咁貴
crystal媽咪
|
有啲有方法教導小朋友有進步,一啲好頑劣嘅都畀佢搞到好乖。
收貴啲唔出奇
|
...

我識幾個年輕人,兼職補習都可以養家,相信全職搵更多!讀碩士男生,兼職補習夠交學費,養埋媽媽及弟妹
KK20010609
|
我都想我仔補習賺多一些,可惜他收費底過市價
無話可說
|
朋友以前屋企教功課班,$1500位起步,10個學生已經差唔多$20000,仲未計星期六私補,真係幾好搵!不過好困身,都教得好辛苦架!
tsung
|
701003 發表於 18-6-15 11:19
我識幾個年輕人,兼職補習都可以養家,相信全職搵更多!讀碩士男生,兼職補習夠交學費,養埋媽媽及弟妹 :fu ...

乖仔
莎拉公主
|
singpoluk 發表於 18-6-15 10:30

唔出奇,我老公都收$500蚊個鐘。但又補到好有成績比啲家長睇喎。
cy101
|
搵9皮, 500一粒鐘, 咁佢都要做到好FULL 先得, 仲要計埋交通時間!!勤力!
a__lien
|
florapang0426 發表於 18-6-15 11:12
哇,收咁貴

我聽人講,佢搵補習老師幫 讀幼稚園的女兒補習,俾緊$400/hr.
而補習老師自己&老公係響名校(男拔女拔果d)畢業的。
cholewong29
|
我想八下點揾d出手咁高嘅家長?
我上補習網見都係得百幾蚊個鐘
艾妃
|
我屋苑有個2公婆退休小學教師幫人補小學,佢地個仔幫人補中學。小學一個鐘$105up,最少一星期三小時,同時段最多10個一齊補。我鋼琴學生喺嗰到補,話,3:30-9:00 keep住都有學生出出入入,我估一日都做到35個中小學。淨做星期一至五,一個月都9萬。