眉筆 VS 眉粉

judycyk
|
我自已用開扭出嚟果款眉筆。

你哋覺得邊樣好用D呀??

catfitfit
|
judycyk 發表於 18-6-15 12:01
我自已用開扭出嚟果款眉筆。

你哋覺得邊樣好用D呀??

x2
tsung
|
兩樣都ok
WChan
|
我兩樣都用
WChan
|
我兩樣都用
mariefish
|
二合一
judycyk
|
回覆 mariefish 的帖子

用完筆再用粉??
WChan
|
judycyk 發表於 18-6-15 12:12

用完筆再用粉??
我用既眉筆一邊係筆一邊係粉, 一齊用會更自然柔和
mercurycc
|
用Kate 一邊筆一邊粉,畫完個型再用粉掃。
clarawuwu
|
我用2合1多.
超級特務
|

眉筆, 有時想條眉再長D, 喺眉尾畫多少少
judycyk
|
回覆 mercurycc 的帖子

SASA有無得賣呀?? 本身仲諗住試果隻一盒三色的眉粉
kmbb519
|
而家d眉筆的質素好左好多,畫出黎唔會實色,衣幾年我都係用筆.... 講緊十年八年前 眉筆畫到靚型但唔自然,眉粉自然但畫唔到個型(尤其眉尾)果陣就要用哂兩種
mariefish
|
judycyk 發表於 18-6-15 12:12

用完筆再用粉??

用excel果枝,有扭扭筆,中間係粉擦,另一邊有埋梳眉擦
B301
|
judycyk 發表於 18-6-15 12:28

我都係用呢隻,夠自然.
mercurycc
|
judycyk 發表於 18-6-15 12:28

有呀!屈臣氏都有,一盒3色我都有用,不過用來用去係2隻色,另一隻色用唔到就要掉。
mercurycc
|
B301 發表於 18-6-15 12:31
我都係用呢隻,夠自然.
係呀!
指南針
|
本身眉型ok 嘅就用眉粉方便,我都有用
但有時濃妝d想條眉型襯返就用眉筆啦
|
一齊用,粉就填色用,筆就畫返個形。
blythe
|

我用innisfree眉筆兩年幾,易handle