俾著你地,會點揀?

熊囡
|
本身做緊份新工(Admin黎,做左兩星期),點知岩今日又有間公司(法律行業),人工比現時呢份高二千,但個職位比而家低一級,同車程遠啲。如果係你地,會點揀?
crystal媽咪
|
熊囡 發表於 18-6-15 12:52
本身做緊份新工(Admin黎,做左兩星期),點知岩今日又有間公司(法律行業),人工比現時呢份高二千,但個 ...

睇你想職位高啲,第時繼續博升上去?定係想要多啲錢?

同埋車程遠啲,睇遠幾多?
我會揀錢多啲,職位低啲。
無話可說
|
遠左辛苦左,如果而家份工唔差就唔轉喇
hellohellojenny
|
本身做緊份新工(Admin黎,做左兩星期),點知岩今日又有間公司(法律行業),人工比現時呢份高二千,但個 ...

人工多少少但車程耐咗,車錢時間條數都喺番度。
但要考慮埋前途,有無得升?工作範圍辛苦程度是否好大分別?
ada0707
|
睇車程遠幾多
十分鐘
|
二千,維起一日66蚊,幾遠先,如果車程多一小時,唔扺
blackberry
|
本身份工駛唔駛ot先,唔駛就唔轉
Jasmine-4711
|
進升機會及OT多少要比較
熊囡
|
我而家份工少OT,同剛上手,但前途唔係咁好。而車程呢,新offer 每日約長左半小時,同埋新Offer比較有前途。
panyeung
|
熊囡 發表於 18-6-15 18:59
我而家份工少OT,同剛上手,但前途唔係咁好。而車程呢,新offer 每日約長左半小時,同埋新Offer比較有前途 ...

似乎你自己心裹有答案了吧
good_pig
|

錢多職位低咪仲著數,遠幾多?
熊囡
|
唔知呀,心大心細緊。而家呢份到過試用期時,好似話會加人工。
熊囡
|
good_pig 發表於 18-6-15 19:32
錢多職位低咪仲著數,遠幾多?
新界出九龍,變左出港島
good_pig
|
熊囡 發表於 18-6-15 21:30
新界出九龍,變左出港島

如果中環至灣仔都唔會遠太多嘅
月希
|
要睇好多野喎...會唔會OT...返工時間? 9-6?? 9- 5.30??5 DAYS?? 5.5DAYS??
來回車程?車費??
地區LUNCH價??
福利呢?雙糧??BONUS?醫保??

你自己有冇事業心??

只係你所講的..未必會轉...
多得2千蚊...但係車程遠左..可能一人車費已經差10-20蚊...
一個月車費已多3-600...重有車程遠左..即係在家時間少左...果D都係錢...
咁實在2000蚊...唔係好COVER到遠左依樣野囉...
熊囡
|
月希 發表於 18-6-15 21:39
要睇好多野喎...會唔會OT...返工時間? 9-6?? 9- 5.30??5 DAYS?? 5.5DAYS??
來回車程?車費??
地區LUNCH價??
都係
cloudwingwing
|
熊囡 發表於 18-6-15 18:59
我而家份工少OT,同剛上手,但前途唔係咁好。而車程呢,新offer 每日約長左半小時,同埋新Offer比較有前途 ...

睇你想唔想再向上,如我,我會選間新公有前途的,車程變得其次了。
tansyneko
|
唔轉