牙肉腫痛可以搽咩?

bblam16888
|
牙肉腫痛可以用邊隻噴霧或者邊隻膏可以止痛?試過西瓜霜都無效,有無jm可介紹?牙肉腫起超痛,痛到頭痛
Jasmine-4711
|
會不會生牙瘡,如搽药無效,睇下牙医吧
blackberry
|
bblam16888 發表於 18-6-15 14:24
牙肉腫痛可以用邊隻噴霧或者邊隻膏可以止痛?試過西瓜霜都無效,有無jm可介紹?牙肉腫起超痛,痛到頭痛:igi ...

余仁生甘露飲,半日見効
bufferzone
|
牙肉腫痛可以用邊隻噴霧或者邊隻膏可以止痛?試過西瓜霜都無效,有無jm可介紹?牙肉腫起超痛,痛到頭痛:igi ...

可以去藥房買消炎消毒漱口水,洗漱幾天便痊癒
usausa1010
|
blackberry 發表於 18-6-15 14:43
余仁生甘露飲,半日見効

咁勁,知唔知幾錢支?thx
blackberry
|
usausa1010 發表於 18-6-15 14:46
咁勁,知唔知幾錢支?thx

中藥粉,48蚊一盒有十幾小包,好痛時一次沖2包,之後1日早晚各飲一次,我長期買幾盒看門口
dairyloo
|

試下這支!我好見效!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
winnie1311
|

用鹽水漱口
usausa1010
|
blackberry 發表於 18-6-15 14:49
中藥粉,48蚊一盒有十幾小包,好痛時一次沖2包,之後1日早晚各飲一次,我長期買幾盒看門口
...

thx,買黎試下先
|
用右手邊嗰支漱口,好快好。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ikokam
|
我這星期牙肉也腫起一舊包埋隔離隻牙,痛到痴左線。

我飲涼茶幾天 現在凹左了應該好快冇事。你試下飲涼茶
meko123
|
點解有牙肉腫痛既?
crystal媽咪
|
早上可以暖水加鹽水漱口。
有冇痱滋?如果係可以搽西瓜霜
小ice
|
雙飛人!
bblam16888
|
dairyloo 發表於 18-6-15 15:00
試下這支!我好見效!

你呢支係搽牙肉腫痛嗎?我去藥房問佢話搽痱滋?
bblam16888
|
062004 發表於 18-6-15 15:55
用右手邊嗰支漱口,好快好。

thx jm,我試下先,呢支係咪可以日日用?定係好番就唔使用?
bblam16888
|
ikokam 發表於 18-6-15 16:51
我這星期牙肉也腫起一舊包埋隔離隻牙,痛到痴左線。

我飲涼茶幾天 現在凹左了應該好快冇事。你試下飲涼茶 ...

想問你有無痛到頭痛?我飲左涼茶都好似無乜效咁
Domokakaka
|
bblam16888 發表於 18-6-15 20:40
想問你有無痛到頭痛?我飲左涼茶都好似無乜效咁

野葛茶涼茶
洋洋
|
發炎了,用牙篷刷之類清潔,+用嗽口水,應該會好。
假如都唔得,睇牙醫,佢會同你洗牙,比消炎止痛藥你
TIGERPOOH2009
|
小ice 發表於 18-6-15 19:19
雙飛人!

好嘢黎嫁,我都係搽佢的