嫁女問題(忽發奇想)

曈曈媽咪
|
第時嫁女,jm們,會開咩條件俾“女婿 ”呢?

我先……(唔經大腦既幻想)
禮金唔洗俾,但要俾錢我買金器俾個女出嫁(唔會收返)
要搬出黎住(劏房都好,總之唔可以同男家/女家住)
出嫁當日,要早些黎,唔準拖時間,避開玩新郎
(可以既話,我想係我出橋去玩,話晒養到個女咁大,玩下唔過份)

(利申:我女得小二,有排未嫁)
LittleRoxie
|
曈曈媽咪 發表於 18-6-15 15:29

我父母條件係
禮金唔駛俾
但要買一個市區三房寫我名
karenlyk    發表於 18-6-16 08:46
馬霸
|

Fionhohoho
|
我女一歲

我只係想二人有安樂窩,好好對我個女
Nbs
|
我父母無開條件比我老公。

如果係我女嫁,條件係要錫我女尊重我女,有上進心肯為頭家著想。 有無錢有無樓唔係問題。
甄太太
|
我女貪威識食,少個崩都養佢唔起,未來外母只是比較貪慕虛榮姐,自己考慮清楚!
HLDMaMa
|
曈曈媽咪 發表於 18-6-15 15:29

咁你個女可能會答你,甘我吾要金器啦!(女生外向)
或者到時你都冇乜想玩呢?你會吾會玩吾起呀!
我愛Corina
|
禮金唔洗啦,但唔該買樓先,首期一人一半無問題。
HLDMaMa
|
LittleRoxie 發表於 18-6-15 15:34
我父母條件係
禮金唔駛俾

甘要揾個有父蔭先得。
HLDMaMa
|
Fionhohoho 發表於 18-6-15 15:38
我女一歲

我只係想二人有安樂窩,好好對我個女

梗應承住你先,但好虚無喎!吾知點先夠好呢!
JUNE408
|
LittleRoxie 發表於 18-6-15 15:34
我父母條件係
禮金唔駛俾

重皮個禮金多多聲
Fionhohoho
|
HLDMaMa 發表於 18-6-15 15:46
梗應承住你先,但好虚無喎!吾知點先夠好呢!

係囉到時真係嫁女認真諗下先
HLDMaMa
|
我愛Corina 發表於 18-6-15 15:44
禮金唔洗啦,但唔該買樓先,首期一人一半無問題。

俾吾出點算,一人一半,你個女嗰一半你幫佢俾呀!
馬霸
|
HLDMaMa 發表於 18-6-15 15:45
甘要揾個有父蔭先得。

母幹,家燕媽
nintendo
|
JUNE408 發表於 18-6-15 15:47
重皮個禮金多多聲
千六七萬走唔甩。
Angel_Rose
|
阿女岩岩一歲,暫時淨係想到,如果吳想擺酒我都無所為

& 我嫁果陣,媽衝埋出去一齊叫開門利是
曈曈媽咪
|
HLDMaMa 發表於 18-6-15 15:44
或者到時你都冇乜想玩呢?你會吾會玩吾起呀! ...

我反而擔心,我玩到嚇走左個“ 女婿
HLDMaMa
|
馬霸 發表於 18-6-15 15:48
母幹,家燕媽

萬中無一喎,家燕媽媽豪到我都好葡萄呀!
cholewong29
|
我得一個囡,老公話想將來個女婿陪佢睇波
Angel_Rose
|
HLDMaMa 發表於 18-6-15 15:44
或者到時你都冇乜想玩呢?你會吾會玩吾起呀! ...
你咁講我想起,當年我吳想浪費錢係接新娘度,又吳想玩食物,就決定玩問答遊戲,妹話叫我老公講我們小時候,媽啲變態野,至少十個,爸話千其吳好,會出事