9月升中一,暑假要唔要返中學?

mazy
|
例如適應班,如要,通常咩日子返
hollowlady
|
而家好多中學都要,咩日子就要問翻你讀嗰間
蜜蜜斟
|
回覆 mazy 的帖子

90%要啦
有英文班呀, 適應班呀,

仲要回校考分班試呀

問清楚學校先請假去旅行呀
無話可說
|
要,我仔之前係8月尾返!
hudsonchui
|
mazy 發表於 18-6-15 16:45

我女個時要,係7 月中到八月頭,返英文班兩星期,因為英文中學,所以上英文補下
sambb
|
bridging course, 大部份都要, 有啲7月頭, 有啲8月中。 派彩前去旅行好啲。
ANNAFRIEND
|
舊年女就7月中至尾上適應班,所以延遲8月先旅行,今年可以如常7月中了。
abigail321
|
大部分都要
Jasmine-4711
|

間間中学唔同,有d有,有d冇適应班只有orientation day. 有些在七月,有些在八月。未派彩真係唔知幾時。
魔怪媽媽
|

好多學校都要, 間間學校返的時間都唔同
sasa0208
|
預左要先啦,我都無plan去旅行
護照過晒期都未去整
se6b03
|
但有d叩門結果好遲先知,都照去舊校上適應班?到時叩門成功咪白上?
capture1999
|
要返去補課
ryan_mami
|

我仔上年7月中去中學注冊派暑期作業8月中去交功課,8月尾分三日考分班試。
Rita
|

ChloeMa
|
好多都要,schedule 間間唔同, 有啲成績差啲, 仲要特別加班。 你問返學校好啲。
tsung
|
間間學校做法不一,最好問學校
jojobbmum
|
sasa0208 發表於 18-6-15 17:27
預左要先啦,我都無plan去旅行
護照過晒期都未去整

係呀!好想去呀,
Jasmine-4711
|
se6b03 發表於 18-6-15 17:36
但有d叩門結果好遲先知,都照去舊校上適應班?到時叩門成功咪白上?

當免費補習啦
Charlotte_mom
|
我仔女果間係另類10%
要做暑期功課,等開學
不過預左要先啦,好多都要