親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

方便嗎? 可以分享下嗎?

我見機場酒店來回2程一家三口只係AUD76, 比CONXION平好多

男爵府

Kwan 發表於 18-6-15 17:26
方便嗎? 可以分享下嗎?

我見機場酒店來回2程一家三口只係AUD76, 比CONXION平好多

我搭机場巴士轉GLINK直接到酒店,好方便

wcpcelia    發表於 18-6-16 18:10

伯爵府

因為回程早上630機,要0400出機場,所以考慮緊用skybus

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-15 18:59
我搭机場巴士轉GLINK直接到酒店,好方便

大約一個人幾錢?

男爵府

summer14 發表於 18-6-15 23:58
大約一個人幾錢?

我上次用go explore card 是全日任搭,AUD 10一張

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 02:54
我上次用go explore card 是全日任搭,AUD 10一張

搭機場巴士加GLink都係用go explore card?

男爵府

summer14 發表於 18-6-16 10:34
搭機場巴士加GLink都係用go explore card?

係呀,基本上如搭去樂园,動物園D巴士也用go explore card. 我是搭700route到broadbeach 总站下車,隔離就係glink broadbeach 站,上車到surfer paradise 站下車,就係Q1啦

wcpcelia    發表於 18-6-16 20:11

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 10:39
係呀,基本上如搭去樂园,動物園D巴士也用go explore card. 我是搭700route到broadbeach 总站下車,隔離就 ...

应該係broadbeach South Station

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 10:40
应該係broadbeach South Station

想問Q1站距離Circle on Cavill 要行幾耐?

男爵府

summer14 發表於 18-6-16 11:01

Not sure....only know from Q1 TO CAVILL AVENUE ....walking around 10 mins...

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 02:54

請問go explore card 係咪去任何zone都係全日任搭?每日自己增值AUD 10嗎?
thx

男爵府

taifat 發表於 18-6-16 17:21
請問go explore card 係咪去任何zone都係全日任搭?每日自己增值AUD 10嗎?
thx

你上網check 下,我去時正值commonwealth games period....覺得go explore 方便D,所以無用go card. 。但係無得增值,無得退款,用完一日要再買过。

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 17:36
你上網check 下,我去時正值commonwealth games period....覺得go explore 方便D,所以無用go card. 。但 ...

go explore card

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

summer14 發表於 18-6-16 11:01
如果你住 Circle on Cavill,坐 Glink 的話,可在 Cavill Avenue Station 落車,大約行一個街口,幾分鐘就到。

男爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 17:36
你上網check 下,我去時正值commonwealth games period....覺得go explore 方便D,所以無用go card. 。但 ...

好呀!thx

男爵府

Lihoma 發表於 18-6-16 18:22
如果你住 Circle on Cavill,坐 Glink 的話,可在 Cavill Avenue Station 落車,大約行一個街口,幾分鐘就 ...

Thank you

伯爵府

回覆 PUIPUI2000 的帖子

請問你係咪由黃金海岸機場去Q1??explorecard 都包埋嗎?同埋係咪黃金海岸機場可以買到explorecard?
我還在考慮緊租唔租車好!

唔該你呀!

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-6-17 20:50

請問你係咪由黃金海岸機場去Q1??explorecard 都包埋嗎?同埋係咪黃金海岸機場可 ...

我在gold coast airport hubs convenience store buy go explore card....這間便利店就在攞行李旁邊。but I was going to GOLD COAST from Sydney.... that's domestic airport.

伯爵府

哦明白。因為我由香港直去OOL,第一次去澳洲,呢次只去GOLDCOAST。我會再search下有關explorecard先。唔該晒

還想請問,基本上去四大樂園都用到呢張卡嘛?THX

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-6-17 21:17

哦明白。因為我由香港直去OOL,第一次去澳洲,呢次只去GOLDCOAST。我會再search下 ...

yes, 全日任搭,上落好似八達通用法一樣

首頁

尾頁

跳至