親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BeBe媽媽 發表於 18-6-17 21:17
回覆 PUIPUI2000 的帖子

哦明白。因為我由香港直去OOL,第一次去澳洲,呢次只去GOLDCOAST。我會再search下 ...

gold coast Pacific fair shopping centre 好好行,就在broadbeach south station.旁邊,記得去local 百貨公司行下,可能会有意想不到的收獲

伯爵府

回覆 PUIPUI2000 的帖子

我正睇緊地圖呀!正正就係你講既PACIFIC FAIR見到果度有兩大超市添。
我會住7晚GOLDCOAST。
想頭4晚租AIRBNB 人地間屋,
最後3晚住Q1,
可惜最尾果日,晨咁早9:40飛機番香港啊!
而家覺得日子太短了。

珍珠宮

Lihoma 發表於 18-6-16 18:22
如果你住 Circle on Cavill,坐 Glink 的話,可在 Cavill Avenue Station 落車,大約行一個街口,幾分鐘就 ...
Circle on Cavill 直接行去 Q1就可以了,不用坐Glink

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

MissMaMa 發表於 18-6-18 00:01
Circle on Cavill 直接行去 Q1就可以了,不用坐Glink
我估那位JM是比較緊距離,所以提醒佢如果是住 Circle on Cavill,就不要在Q1那邊落車行,直接坐到去 Cavill Avenue Station 才落車行會近D

男爵府

BK Milk勳章

PUIPUI2000 發表於 18-6-17 21:34
gold coast Pacific fair shopping centre 好好行,就在broadbeach south station.旁邊,記得去local 百貨 ...

請問有無搭過Pacific fair 嘅shuttle bus? 可以帶埋行李搭嗎?
由Broadbeach south station 行過去大約要幾耐?

珍珠宮

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 17:36
你上網check 下,我去時正值commonwealth games period....覺得go explore 方便D,所以無用go card. 。但 ...
唔需要日日買過,go explore 可以reload 另一日用,每次AU $10,最多變 8day-pass

男爵府

kmpurin 發表於 18-6-18 04:12
請問有無搭過Pacific fair 嘅shuttle bus? 可以帶埋行李搭嗎?
由Broadbeach south station 行過去大約要 ...

行好快,3分鐘

伯爵府

kmpurin 發表於 18-6-18 04:12
由Broadbeach south station 行過去大約要 ...

我都無考慮過如果坐巴士轉酒店,可否帶埋大行李上巴士或glink添??

我也想知道啊!

伯爵府

PUIPUI2000 發表於 18-6-17 21:29
yes, 全日任搭,上落好似八達通用法一樣

見你分享...好似坐 巴士、glink咁方便。
我都諗緊係咪可以唔租車?或租短啲?

男爵府

BK Milk勳章

PUIPUI2000 發表於 18-6-18 08:39
行好快,3分鐘

大宅

PUIPUI2000 發表於 18-6-16 10:39
係呀,基本上如搭去樂园,動物園D巴士也用go explore card. 我是搭700route到broadbeach 总站下車,隔離就 ...
請問你從 OOL機場行去搭 700號的巴士站遠嗎?因為拉住大喼,怕條路難行!

男爵府

tinkerbell2004 發表於 18-6-22 07:54
請問你從 OOL機場行去搭 700號的巴士站遠嗎?因為拉住大喼,怕條路難行!

是local airport, 不遠,攞完行李出门口行2,3,分鐘

首頁

尾頁

跳至