自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

henry0729 發表於 18-6-15 20:54
但係堅唔覺仁濟特別多人 / 醫生及護士特別少

醫生房門前人滿為患呀 果個等候區又細…
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

henry0729 發表於 18-6-15 19:13
的確係斷然拒絕
佢有個主管............去,最好即時

男爵府

20150618bb 發表於 18-6-16 16:13
佢有個主管............去,最好即時
你叫我即時去找主管嘈 ?
我唔係真係咁恨睇, 不過既一場黎到, why not ?

我寧願事後向衛生署求証, 費事即場嘈完大家慶恰恰, 有乜意思。講到尾, 自己BB安全緊要

我真係有諗過事後找衛生署, 不過算啦, 活了幾十年, 知道追究黎無乜意思。做人都係求自保便算, 邊有咁多道理好講

男爵府

回覆樓主:

的確bb作嘔有可能係傷風感冒,而健康院係睇發展,諗唔到點解會要求健康院醫生睇傷風感冒
同埋已經有其他人講左呢個原因,樓主都好似仲唔接受。
記得我仔果陣喺健康院,d姑娘係咁講

複式洋房

henry0729 發表於 18-6-15 18:45
今天, 去荃灣仁濟醫院健康院打針, 告訴姑娘我BB有時有作嘔(但不是真的嘔)的動作,
想俾醫生睇下,
姑娘斷然 ...

我估如果BB無病無痛, 都無重過, 似作嘔都可能發展有問題, 都會見到醫生的......否則, 都係自己睇兒科

首頁

尾頁

跳至