自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇JM最近換冷氣?原本諗住買日立或樂聲,但爬文有人話好有唔好,所以十五十六,或有冇其他好介紹?

男爵府

winwint 發表於 18-6-15 19:31
請問有冇JM最近換冷氣?原本諗住買日立或樂聲,但爬文有人話好有唔好,所以十五十六,或有冇其他好介紹? ...

日立或樂聲點解5好?我仲計畫2選一

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

窗口機見好多人話日立唔好,樂聲就無咩負評,分體就睇安裝功夫,咩牌子都有人話唔得,包括,大金

男爵府

唔該JM先。
房就一直用大金分體,前年換返大金,點知低頻聲勁嘈,爬文原來個隻型號既機懷疑本身有問題,好多人都中咗招,有人話同原廠換過部裝過都係咁,有時好似jm話真係好難講

講返窗口機,今日去豐x睇,sell 飛歌連埋遙控都係4千幾,真係有少少心郁郁,但爬文多人話飛歌以前d機好,依家好嘈又唔凍,有冇jm最近用過?如果唔好都係考慮返日立/樂聲

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

winwint 發表於 18-6-15 19:31
請問有冇JM最近換冷氣?原本諗住買日立或樂聲,但爬文有人話好有唔好,所以十五十六,或有冇其他好介紹? ...

冷氣機千其唔好買日立,一年唔夠好快唔凍又嘈到極點! 用General 或panasonic,兩隻都好好,General 舊同新屋分別兩部兩匹都用到5年以上,都仲好夠凍

珍珠宮

winwint 發表於 18-6-16 22:51
唔該JM先。
房就一直用大金分體,前年換返大金,點知低頻聲勁嘈,爬文原來個隻型號既機懷疑本身有問題,好 ...

講你唔信,大金分體新機(用緊), 同General 或 Panasonic 窗口舊機 聲浪差不多,同埋分體機一開機有陣up 味,好臭,以為隔塵網污糟, 點知仲好好乾淨,照洗,但洗完都仲有噏味,我問過用開分體的朋友,佢地話係咁。 比我一定會買窗口機。

珊瑚宮

回覆樓主:

都係買番樂聲,日立,大金,依三隻大路野,分體夠位,揀高身機,唔好買420細機,無需暖氣,就買單冷,唔好貪差幾舊買埋有冷暖,就算變頻都已經好成熟既產品,唔係咩新科技,大牌子有QC,隻隻其實都差唔多,最緊要係裝工,裝得唔好用乜都死

珊瑚宮

回覆樓主:

至於窗口機就無咩所謂,唔係好貴 ,裝機易又平,買樂聲或格力都可以

大宅

回覆樓主:

全屋剛剛換晒樂聲,又夠靜又夠凍

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樂聲

大宅

peaceaa1122 發表於 18-6-17 00:36
講你唔信,大金分體新機(用緊), 同General 或 Panasonic 窗口舊機 聲浪差不多,同埋分體機一開機有陣up ...

仲捻住買大金分體.....

男爵府

唔該各位JM,最後揀返樂聲,裝完再報告。

男爵府

peaceaa1122 發表於 18-6-17 00:36
講你唔信,大金分體新機(用緊), 同General 或 Panasonic 窗口舊機 聲浪差不多,同埋分體機一開機有陣up ...

我就中咗呢部,上網求其揾都有人講
https://www.price.com.hk/product.php?p=119881&ct=review

男爵府

回覆 winwint 的帖子

樂聲邊隻款同可否提供幾多錢?

男爵府

oceandeepsea 發表於 18-6-17 08:01
至於窗口機就無咩所謂,唔係好貴 ,裝機易又平,買樂聲或格力都可以

我家部格力2匹窗口都用咗8年。

水晶宮

peaceaa1122 發表於 18-6-17 00:28
冷氣機千其唔好買日立,一年唔夠好快唔凍又嘈到極點! 用General 或panasonic,兩隻都好好,General 舊同 ...

點解你的 回覆同我想説的 一模一樣Ge , 我指對日立的評價

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

HILLBB 發表於 18-6-21 11:56
我家部格力2匹窗口都用咗8年。

請問會唔會好嘈?

珍珠宮

mimi005 發表於 18-6-22 12:08
點解你的 回覆同我想説的 一模一樣Ge , 我指對日立的評價

咁即係大家都係受害者!
果時好慘,個囡啱啱出世,部日立在房,晚晚瞓覺唔係熱醒,就係嘈醒(wo wo 聲),大家都瞓得唔好。因為部機一年唔夠,搵人黎整,又話係咁。想換左佢,老公又話我浪費,雖然都係我出錢買。總之記起果時就...

大宅

回覆 peaceaa1122 的帖子

我房用緊日立, 我覺得靜喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我舊年裝左美的,26++包裝拆,真心平靚正

首頁

尾頁

跳至