親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

報到,7月15出發東京,無特別plan行程,因為實在太多必去地方,暫時只報左一日團去摘桃同忍野八海,不如大家分享下行程參考下吖

別墅

回覆樓主

25/6-2/7
大家有咩必食呀

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 13:48
因為唔想帶咁多把遮,雨衣輕d

要輕便嘅就梗係揀雨衣啦. 我因為介意外觀問題

水晶宮

畀面勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 15:28
要輕便嘅就梗係揀雨衣啦. 我因為介意外觀問題

我有靚雨衣,但唔捨得即棄

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

我未試過hand carry水果回港,如果有桃,今次想買d返家俾阿媽,請問生果檔是否會幫你包好?係咪要買一箱先包架

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 13:50
所以我今次在大阪只去兩三景點喳
心斎橋不是我女話要去買野我都可避則免
其餘時間在奈良神戶

個人覺得心齋橋, 道頓堀呢兩個地方 1 Day 已經行曬. 如果大阪第一次去, 呢兩個地方可能會行多1日先夠皮. 第二, 三次去就唔想係呢 d 地方逗留咁耐啦. 除非你係購物狂. 所以一段會向另一邊移, 玩京都, 嵐山, 奈良, 和歌山, 岡山, 白濱, 神戶呢 d 地方.

水晶宮

畀面勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 15:46
個人覺得心齋橋, 道頓堀呢兩個地方 1 Day 已經行曬. 如果大阪第一次去, 呢兩個地方可能會行多1日先夠皮. ...

我去過一次大阪丶京都丶岡山丶倉敷丶姬路
未去過神戶丶奈良,所以今次會去,加多日影城丶一日outlet
心斎橋只預半天for我女我最怕買野人迫人

男爵府

chilongma 發表於 18-6-16 14:22
報到,7月15出發東京,無特別plan行程,因為實在太多必去地方,暫時只報左一日團去摘桃同忍野八海,不如大 ...

我第1 day到成田已經係下晝4點幾. 攪曬入境拎埋行李買車飛同西瓜卡都5點幾6點. 我地會塔 N'EX 去東京車站, 之後轉銀座線去酒店 check in. 想去其他地方行下睇下買下野都有 d 難. D 鋪頭好多都收8-9點. 所以我地第一晚都係去醫肚多. 第2日會去雷門, 淺草同晴空塔. 第3日會全日係台場. 第4日先至去池袋同上野. 第5日一朝早就去築地市場, 之後會去銀座 shopping 跟住就去機場.

男爵府

karochan 發表於 18-6-16 14:26
25/6-2/7
大家有咩必食呀

我必食嘅有無敵家, 明古屋備長鰻魚, 伊勢親子丼, 美登利壽司, 丸五炸豬排, 壽司大/大和, 牛かつ 壱弐參炸牛排

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 15:32
我有靚雨衣,但唔捨得即棄

靚雨衣先係重點

瑪瑙宮

大廚勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 15:46
個人覺得心齋橋, 道頓堀呢兩個地方 1 Day 已經行曬. 如果大阪第一次去, 呢兩個地方可能會行多1日先夠皮. ...

我就買咗個五天嘅pass。。。
一落機就去咗白濱住一晚。。。之後又去和歌山住一晚。。。其餘的日子就會返返去大阪站住。。。不過我都停喺市區時間唔多。。有一日會去咗岡山摘白桃。。魚市場。。得壹日之後山崎酒廠。。之後返嚟就係市中心行下街。。另外有一日就去木津市場上午。。。下午都未有節目。。。

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 15:36
我未試過hand carry水果回港,如果有桃,今次想買d返家俾阿媽,請問生果檔是否會幫你包好?係咪要買一箱先 ...

我7月都仲係東京. 除櫻桃外會買埋日本桃. 桃好易爛所以 hand carry 係最保險. 如果幫襯平民超市買會唔會有箱? 大型果 d 我諗要買成箱先得. 唔知好似上野果 d 普通水果檔會唔會有箱比呢?

別墅

CaCa0919 發表於 18-6-16 16:15
我必食嘅有無敵家, 明古屋備長鰻魚, 伊勢親子丼, 美登利壽司, 丸五炸豬排, 壽司大/大和, 牛かつ 壱弐參炸 ...

壽司大同大和都聽講排到癲人地話要5點起身去排好想試但太早

男爵府

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 15:50
我去過一次大阪丶京都丶岡山丶倉敷丶姬路
未去過神戶丶奈良,所以今次會去,加多日影城丶一日outlet
心斎 ...

咁樣玩正好多 離離去去都係玩主要區域好悶架! 心齋橋預半 day 都夠曬.

男爵府

seaheart88 發表於 18-6-16 16:19

我就買咗個五天嘅pass。。。

好豐富 咁樣玩好正! 去白濱望住個海浸住溫泉好爽

男爵府

karochan 發表於 18-6-16 16:22
壽司大同大和都聽講排到癲人地話要5點起身去排好想試但太早
...

我地就係plan 左5點半係酒店出發

男爵府

CaCa0919 發表於 18-6-16 16:08
我第1 day到成田已經係下晝4點幾. 攪曬入境拎埋行李買車飛同西瓜卡都5點幾6點. 我地會塔 N'EX 去東京車站, ...

留左去完明空塔會落秋葉原食晚餐-丸五炸豬排, 好期待

男爵府

畀面勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 16:08
我第1 day到成田已經係下晝4點幾. 攪曬入境拎埋行李買車飛同西瓜卡都5點幾6點. 我地會塔 N'EX 去東京車站, ...

我就係想去淺草著浴衣,但又怕太熱,又想同日去埋晴空塔,再坐船去台場,但始乎時間唔多足夠,攪到我好煩惱

男爵府

chilongma 發表於 18-6-16 17:12
我就係想去淺草著浴衣,但又怕太熱,又想同日去埋晴空塔,再坐船去台場,但始乎時間唔多足夠,攪到我好煩 ...

去東京唔可以貪心, 因為實在太多地方要去. 所以去東京去一次兩次邊夠. 去完今次, 好快又會 plan 再去

男爵府

畀面勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 17:22
去東京唔可以貪心, 因為實在太多地方要去. 所以去東京去一次兩次邊夠. 去完今次, 好快又會 plan 再去 :hap ...

係,所以決定唔plan行程,隨心隨天氣而玩

首頁
12345...16

尾頁

跳至