親子旅遊

跳至

首頁
45678...16

尾頁

別墅

回覆樓主

我今次七月初去一星期,大家有去過御殿場嗎?名店價錢是否真的吸引嗎?本人去過歐洲的意大利及德國outlet 但沒有日本這家的牌子咁齊,基本上全部齊,但不知道會否入口而較為貴

男爵府

ratafan 發表於 18-6-17 08:34
我今次七月初去一星期,大家有去過御殿場嗎?名店價錢是否真的吸引嗎?本人去過歐洲的意大利及德國outlet ...

好多去東京嘅朋友都話要去御殿場 Outlet. 我今趟無 plan 去 Outlet, 大家交流唔到咩意見. 但睇資料入面買嘅野都好齊, 諗都嘅牌子基本都有. 價錢係咪咁吸引可參考以下呢個網頁嘅介紹同評價, 我諗都應該幫到你了解.
https://shps89060328.pixnet.net/blog/post/44879665-御殿場outlet必買攻略%28含品牌、交通、地圖%29迪

子爵府

chilongma 發表於 18-6-17 08:30
我未去唔知呀,不過朋友復活節join過話27人大車,說廣東話的

Thanks

子爵府

CaCa0919 發表於 18-6-17 08:31
東京d 食店好味 d 出名嘅一定要排隊. 但排幾耐無人知. 我地唔想嘥時間所以邊間有得 book 咪 book 左先囉. ...

Thank you!

大宅

CaCa0919 發表於 18-6-17 07:03
凌晨機到可以有多個上午玩, 但對捱唔到眼瞓, 捱唔到辛苦嘅人嚟講係攞命. 不過都仲有大把人選擇凌晨機到, ...

2日嘅意思係一日迪士尼一日江之島/鎌倉~
呢兩日冇得食冇得shopping
如果真係食唔哂shop唔哂就要再去
俾其中一d我mark低嘅食肆大家睇下交流下~

男爵府

qee 發表於 18-6-17 10:46
2日嘅意思係一日迪士尼一日江之島/鎌倉~
呢兩日冇得食冇得shopping
如果真係食唔哂shop唔哂就要再去:joyo ...

1日迪士尼, 1日江之島/鎌倉 2個地方都可以玩足1日. 江之島有條傳統街都有好多野食, 食蝦餅同八瓜魚餅, 仲有好多海鮮丼. 總有野餵得飽!
Bills 我都想食, 台場都有分店, 到時行到有時間或者會拉 c6 陪我食 Luke's 之前係大阪心齋橋食過,我 c6 好鐘意食. 係大阪玩時好多時食拉麵, 食炸串, 燒肉, 八爪魚丸, 燒肉呢 d, 佢讚得最勁就係食蟹道樂. 佢話食嚟食去都係呢 d 款好悶, 攪到佢無曬食慾. 見到 Luke’s 間野九秒九衝入店買龍蝦包, 講笑話呢 d 先係人食嘅野... Luke's 係東京好似唔知新宿定原宿定澀谷果邊先有? 第4日我只去池袋同上野, 無 plan 去新宿, 原宿, 澀谷呢 d 地方. 唔經應該食唔到.
我第1日一落機仲諗住去食美登利銀座總店, 但呢邊排隊排到死, 等太耐. 我地落機後會即趕去酒店, check in 完已經到晚餐時間... 我怕我地會餓暈.. 所以轉左行程會去根室花丸食壽司. 呢間評價好高, 材料勁新鮮, 但無美登利排咁耐(我估計). 之後食完晚餐都半夜三更, 我地會行埋驚安殿堂先完1 day 期待!!!

大宅

CaCa0919 發表於 18-6-17 11:18

我行程都好緊迫
如果真係唔夠時間就放棄outlet
7月應該d店都減價

伯爵府

CaCa0919 發表於 18-6-17 11:18

LUKE'S 我又唔覺好味到唔食唔得,可能我期望太高 我情願食隻龍蝦

男爵府

qee 發表於 18-6-17 12:21
我行程都好緊迫
如果真係唔夠時間就放棄outlet
7月應該d店都減價

去東京玩7-8日會好 d. 但時間配合唔到無辦法
如果真係唔夠時間放棄一兩個景點/購物地方都要. 東京好多地方都可以玩足1日. 所以唔可以去一兩次. 7月係日本減價月, 好多店都會有平野執. 好期待 我都儲左子彈到時買買買!

男爵府

hennyyoyo 發表於 18-6-17 13:09
LUKE'S 我又唔覺好味到唔食唔得,可能我期望太高 我情願食隻龍蝦
...

Luke's 啱我c6餵口. 佢鐘意食鬼佬野 多過拉麵果 d. 有原隻龍蝦食梗係好啦! 蝦肉碎始終掙 d

大宅

CaCa0919 發表於 18-6-17 13:17
去東京玩7-8日會好 d. 但時間配合唔到無辦法
如果真係唔夠時間放棄一兩個景點/購物地方都要. ...

已經7日full day喇
但都好似唔夠
要再去先得
我想睇vintage chanel袋

男爵府

qee 發表於 18-6-17 13:43
已經7日full day喇
但都好似唔夠
要再去先得

Vintage Chanel 袋 要儲定高量級子彈先得啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

CaCa0919 發表於 18-6-16 23:25
第一次去有大有細我都未必會 plan 咁多行程. 最多 plan 下玩迪士尼同時睇埋玩園區策略. 台場大江戶好適合 ...

Thank you thank you

帶住幾個細真係行唔到咁多

子爵府

CaCa0919 發表於 18-6-16 16:15
我必食嘅有無敵家, 明古屋備長鰻魚, 伊勢親子丼, 美登利壽司, 丸五炸豬排, 壽司大/大和, 牛かつ 壱弐參炸 ...

丸五炸豬排
你排咗幾耐隊呀

子爵府

karochan 發表於 18-6-16 16:22
壽司大同大和都聽講排到癲人地話要5點起身去排好想試但太早
...
我上年5月尾去壽司大約03:00到
前面有約13至15人
食第二輪

男爵府

我愛Corina 發表於 18-6-17 14:01
Thank you thank you

帶住幾個細真係行唔到咁多

帶住細路嘅旅行之路會無咁輕鬆. 頂多1日去兩個地方. 絕對係一種珍貴體驗. 係辛苦 d 但值得

男爵府

manu4211963 發表於 18-6-17 14:26
丸五炸豬排
你排咗幾耐隊呀

我今個月尾先出發喎

男爵府

manu4211963 發表於 18-6-17 14:58
我上年5月尾去壽司大約03:00到
前面有約13至15人
食第二輪

零晨3點咁激!? 完全感受到為左食壽司大人人都可以去到有幾盡 不過零晨3點去咪可以睇埋場內定場外嘅拍賣? 我 plan 左零晨5點半出發, 到時唔知要排幾耐 我驚我自己堅持唔到咁耐咋..

子爵府

上年嘅觀察
7,8點前到嘅
排隊等不少於3小時

男爵府

manu4211963 發表於 18-6-17 16:13
上年嘅觀察
7,8點前到嘅
排隊等不少於3小時

係東京排隊真係好考耐性 c6死都要食壽司大, 佢話食唔到壽司大唔好預佢去築地.. 佢嘅激漲法KO左我.

首頁
45678...16

尾頁

跳至