其實我真係唔係染紅色囉

acnikki
|

尋晚洗咗頭,今日用日光影一次,我用咗兩個唔同角度紥辮,希望睇得清楚d,其實主要係粉紅粉紫,想搵條紅色都難,至於點解我唔想剪短,因為我就係想學紥魚骨辮,請問有冇jm識?

之前有個人專登開post討論我個頭,好多jm話我染紅色咁老土又話我賣廣告,好多惡言惡語,不過無所謂,講真完成相亦明顯唔係紅色,可能有d係對顏色色差敏感度不足,從事藝術工作嘅人應該會睇得出分別,好多人留言已唔係單純俾意見,係人身攻擊

另外我要湊2個小朋友同老公,未能即時回覆,唔好又話我潛水喎,忙於享受家庭生活唔可以時刻玩電話嘅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mariefish
|
咩事
acnikki
|
mariefish 發表於 18-6-15 20:11
咩事

早幾日去咗間salon整完頭post咗張完成相,後來有人懷疑我喺2年後當日凌晨1點開post幫人賣廣告(因同我2年前代朋友開的招聘post有衝突,但朋友早已轉行,當然無人信), 並舉報我到刪post,聽講個post好多人讚好睇, 當晚我都瞓咗無追post ,第朝先發覺個post被封
後來有人開post非常惡意批評我個死人頭,下刪一萬字,係有少少唔開心,不過我又覺得唔可以怪對顏色唔敏感嘅人

貓頭雀
|
不用這麼介意,上網閒聊忌玻璃心。
何必再開 post 話人色盲並反擊?

接受不到批評就不要再鋪啦,只會再比機會人攻擊。
crystal媽咪
|
唔好介懷。其實我真係睇到有紅色
crystal媽咪
|
我只識紥最普通嘅三手辮
goat
|
本身件事都沉左, 而家又仲要開多次post證明你隻色?
真係無所謂就唔會再開多次post啦,
難怪咁多人覺得係廣告

Gee!
|
有冇需要咁在意網上言論?
~phyllis~
|
唔評論件事!不過我好佩服你,生小朋友之後我已經唔敢搞到髮色鬼五馬六!
acnikki
|
crystal媽咪 發表於 18-6-15 20:44
我只識紥最普通嘅三手辮

我都係,其實最想學魚骨,但睇極youtube都手殘
kai3028
|
acnikki 發表於 18-6-15 20:08
尋晚洗咗頭,今日用日光影一次,我用咗兩個唔同角度紥辮,希望睇得清楚d,其實主要係粉紅粉紫,想搵條紅色 ...

魚骨辮係咪咁?呀囡頭髮短,好難紮。

mariefish
|
acnikki 發表於 18-6-15 20:32
早幾日去咗間salon整完頭post咗張完成相,後來有人懷疑我喺2年後當日凌晨1點開post幫人賣廣告(因同我2年前 ...

我唔知你講果件事,冇睇過你講果個帖啊,咁你染左頭髮開心就好勒
acnikki
|
~phyllis~ 發表於 18-6-15 20:50
唔評論件事!不過我好佩服你,生小朋友之後我已經唔敢搞到髮色鬼五馬六!

我就係唔想因為有小朋友而要黑黑沉沉,其實我都只係20尾啫,有咩唔敢試,頭髮可以剪又可以染返,我覺得玩下無妨,我之前玩過好多色了
同埋你唔使話人鬼五馬六嘅
acnikki
|
kai3028 發表於 18-6-15 20:54
魚骨辮係咪咁?呀囡頭髮短,好難紮。

你囡呢個好似係叫侵辮,你紥得好靚呀
魚骨係咁

acnikki
|
貓頭雀 發表於 18-6-15 20:39
不用這麼介意,上網閒聊忌玻璃心。
何必再開 post 話人色盲並反擊?

我又唔介意,唔使你費心,謝謝你
你好似當時都熱烈發言,戰鬥力十足,如果記錯請見諒,哈
進擊的膠袋
|
顏色幾好。我半百都染深藍色。現在甩色變咗綠色。不知幾多妹妹仔說我有勇氣。見客都沒所謂。反正個頭係自己。鐘意什麼顏色都得。
Monstereasy
|
acnikki 發表於 18-6-15 20:57

我就係唔想因為有小朋友而要黑黑沉沉,其實我都只係20尾啫 ...

好羡慕你,我天生頭髮超幼,唔可以漂,漂完會乾到似草,所以染唔到sharp既顏色。
貓頭雀
|
acnikki 發表於 18-6-15 21:02
我又唔介意,唔使你費心,謝謝你
你好似當時都熱烈發言,戰鬥力十足,如果記錯請見諒,哈
...

嗯,你的確記錯了。
現在也只是婉言相勸而已。
tansyneko
|
發生過咩事?
acnikki