選擇題 關於離婚

micsin
|
你另願小朋友成日見到媽媽哭 定小朋友過著單親生活呢
edea
|
micsin 發表於 18-6-15 21:24

單親。小朋友話早早就唔想生活喺唔開心嘅家,摧毀佢童年。

補充: 仍然要經常帶女兒去睇精神科及心理輔導。
hudsonchui
|

單親
crystal媽咪
|
健康嘅單身生活好過處於暴力或者惶恐嘅環境
wcpcelia    發表於 18-6-16 20:51
hennyyoyo
|

媽媽唔開心,小朋友點會開心 ?
是是但但
|

如果小朋友都見到媽媽情緒差,成日哭,咁離婚算啦,好好振作,重新過活。
Mrs.Chan
|
先努力改善同配偶關係,好好鞏固婚姻,令家庭生活和睦,給小朋友快樂成長
tansyneko
|
單親
mini1204
|
梗係單親
早走早着
mama01
|

我父母不是離婚,媽媽有嚴重病,情緒極不穩,經常家嘈&家暴我,之後媽媽去世了,從此變成單親家庭,終於回復平靜,無人再爆打我,無嘈吵趕,無突然被嚇壞事件等等..

vivibabyvivi
|
單親
1928mickey
|
攪左咁多年,小孩不健康成長
Chowying
|
單親
靚靚C9
|
單親
felicesmile
|

小朋友角色過來人, 我細個父母成日嘈交仲大打出手, 真心想佢哋分開。
losttoa
|
單親,情願一個日日對佢笑,好過日日見到兩個至親家嘈屋閉精神折磨
jenniferzhu
|
crystal媽咪 發表於 18-6-15 21:35
健康嘅單身生活好過處於暴力或者惶恐嘅環境

認同
Yuki_Yeung
|
單親
Maggieb1122
|
我會選單親
oopp2008