免疫系統有問題,有冇人食蘋果果膠?

希望123
|
如題
yeemeif
|
我,我ANA陽性咗廿年,試過1000度,食咗半年再驗血,變番陰性,超開心,原來健康食品真係得
ikab
|
Lm 學野
kai3028
|
lm…
想知對SLE有幫助嗎?Thx
tammymommy
|
yeemeif 發表於 18-6-15 23:40
我,我ANA陽性咗廿年,試過1000度,食咗半年再驗血,變番陰性,超開心,原來健康食品真係得
...

食邊隻?
pipip929
|
...

more details to.share?
Yukyuk
|
...

你有冇食nature’s plus Apple pectin 500mg 180 tablets?

另外,要留意平常戒以下

1)果仁衣
2)菇菌類 (靈芝、雲芝、蟲草、姬松茸、冬菇、草菇、蘑菇、木耳、雪耳、雲耳......)
3)綠茶

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19885833

Fyr.

kakabee
|
Lm
candycakee
|
有無實證?
我睇過幾個醫生都無提過呢隻野
包包b豬
|
Lm
AX21
|
我都想知
AX21
|
...

廿年都不用吃藥嗎?
chloe666
|
希望123 發表於 18-6-15 22:51
如題

我左眼有輕微凸 ,但驗左甲狀腺正常 ,食咗蘋果果膠之後 眼凸平左好多
buybuybuy
|
Yukyuk 發表於 18-6-16 02:05

jm請教妳,知唔知抗抑鬱食乜嘢supplement好呀?
Yukyuk
|
buybuybuy 發表於 18-6-16 14:46
jm請教妳,知唔知抗抑鬱食乜嘢supplement好呀?

之前post過,又係apple pectin.

我朋友一日食3次。(佢食開now 膠囊裝)

佢係經顧博士介紹,不過冇在他的店內購買。始終長期服,iherb 經濟些!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
KK20010609
|
apple pectin.在那裡可以買到?
AX21
|
如不吃蘋果果膠囊,可自己燉蘋果嗎?功效一樣嗎?
Yukyuk
|
AX21 發表於 18-6-16 15:06
如不吃蘋果果膠囊,可自己燉蘋果嗎?功效一樣嗎?

如果舒緩敏感咳,吃燉蘋果效果快!

如果要長期服,片裝也不錯!

我都係食呢隻。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
AX21
|
12歲可吃嗎?咬碎吃?
buybuybuy
|
Yukyuk 發表於 18-6-16 14:49

之前post過,又係apple pectin.

果膠抗抑鬱其實係咩原理呀?
作用機轉為?