心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

派到第六志願 其實當時見佢派宣傳單張去學,講到好似英文係唔錯既,所以報左第六志願,點知真係咁“好彩“派到, 有無人在讀,講d意見分亨下。

大宅

回覆樓主

我亞仔都派咗呢一間

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:28
我亞仔都派咗呢一間

你感覺點阿??我學得校社好舊哦

大宅

回覆樓主

喺呀,舊,你有冇叩門?我住茘景果邊去李一諤非常不方便

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:32
喺呀,舊,你有冇叩門?我住茘景果邊去李一諤非常不方便

我有叩門阿,不過仲未有回复,但果晚聽完佢地講座,覺得d老師其實都幾nice,如果其他無望都只能接受了 ,我其實都係諗住坐校車

大宅

回覆樓主

家長會當曰多人去嗎?因為我冇去

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:40
家長會當曰多人去嗎?因為我冇去

好多阿,不過可能都好多係两夫婦一齊去既,所以睇上去好多人,加上當日小朋友既英文預備班,小朋友可以上下課,可以睇小朋友中唔中意,其實課室內面都好好,因為係小班教學,感覺課室都幾闊絡既,用品都好新,但走廊就舊點 當日阿女都幾開心,因為有野食有野玩

大宅

回覆樓主

老師有冇講學校有什麼強項,或者怎樣培育小朋友?謝謝

大宅

回覆樓主

最緊要你亞女開心

大宅

回覆樓主

想請問你有冇入65綱Whatsapp 谷?谷內有冇人提這所學校?謝

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:49
老師有冇講學校有什麼強項,或者怎樣培育小朋友?謝謝

有阿,老師話佢地强項係英文,唔記得邊間中學的校長贊佢地既小學生已有中三四既程度,仲有佢地既好多課外活動都拿好多獎,感覺都幾好阿,起碼唔係死讀書,

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:52
想請問你有冇入65綱Whatsapp 谷?谷內有冇人提這所學校?謝

無哦,我都唔知有哩個group ,點入架??

大宅

回覆樓主

強項是英文,但是只有英文科一堂英文,就足夠,定還有其他堂用英文課本?

大宅

karen828 發表於 18-6-18 11:54
無哦,我都唔知有哩個group ,點入架??

因為我都冇,所以唔知,因為會有一些家長開群組,來傾吓計咁囉

大宅

karenhoho 發表於 18-6-18 11:55
強項是英文,但是只有英文科一堂英文,就足夠,定還有其他堂用英文課本?

...

因為當日時間好短,所以佢地好似無講哦,好多飛得好快,又有請d學生做演講,所以無點介紹課程

大宅

我囡讀緊小一, 9月升小二喇, 李一諤既老師好有愛心, 我囡成日話鍾意邊個邊個老師, 課程適中啦, 非常著重英文, 每日平均5~6樣功課, 星期五半天上課, 下午康樂活動, 所以星期五唔會特別多功課, 呢樣我最 like

大宅

carol0302 發表於 18-6-21 15:33
我囡讀緊小一, 9月升小二喇, 李一諤既老師好有愛心, 我囡成日話鍾意邊個邊個老師, 課程適中啦, 非常著重英 ...

好開心,終於有一名在讀既學生家長可以回答到 ,囡囡讀得開心最緊要,我都希望阿女可以開開心心上學去

首頁

尾頁

跳至