帶花膠去澳洲

smitty
|
想問下放花膠冬菇乾貨在行李箱寄倉,有無問,到步需要申報嗎?
siuba
|
可帶,我有申報。
Mrs.Kangaroo
|
smitty 發表於 18-6-16 09:55
想問下放花膠冬菇乾貨在行李箱寄倉,有無問,到步需要申報嗎?

有食物,无论多少,一食要申报,最少罚百一。
ayako
|
一定要伸報,佢睇過無問題就可帶入境
smitty
|
是否申報條隊好似特別長?
Super-Man
|
smitty 發表於 18-6-16 13:30
是否申報條隊好似特別長?

係, 好彩嘅就比安排比狗狗嗅吓, 咁會快好快好多, 如果唔係就要打開行李睇, 我對上3次去都遇到狗狗
cy101
|
Super-Man 發表於 18-6-17 08:27
係, 好彩嘅就比安排比狗狗嗅吓, 咁會快好快好多, 如果唔係就要打開行李睇, 我對上3次去都遇到狗狗 :wa ...
隻狗狗好可愛!
Super-Man
|
cy101 發表於 18-6-17 08:34
隻狗狗好可愛!

記得有一次我帶老婆餅去 ,點知買錯左無獨立包裝, 好香餅味,隻狗狗撲上盒餅度想食 嚇死我
cy101
|
Super-Man 發表於 18-6-17 08:51
記得有一次我帶老婆餅去 ,點知買錯左無獨立包裝, 好香餅味,隻狗狗撲上盒餅度想食 ...
狗狗當玩咁, 佢份工真好做!!
Lower_Primary
|
cy101 發表於 18-6-17 08:54
狗狗當玩咁, 佢份工真好做!!

佢哋就係當玩,早幾個月有隻就係太 friendly 被炒魷魚 (emoji)
cy101
|
Lower_Primary 發表於 18-6-17 08:58
佢哋就係當玩,早幾個月有隻就係太 friendly 被炒魷魚 (emoji)
無陰公, 炒狗魷魚!
puppydingo
|
一定要declare
你講嘅我上星期都有帶入Australia
秋天與楓葉
|
記得有一次我帶老婆餅去 ,點知買錯左無獨立包裝, 好香餅味,隻狗狗撲上盒餅度想食 ...

狗狗:正!有好野食~
facialchung
|
差dd佢就可以講,我唔客氣喇
SUMSUM_88
|
澳洲D花膠靚喎,我以前搭人買返嚟
sheetajeff
|
任何食物一定要申報,否則被發現罰得好金
Super-Man
|
facialchung 發表於 18-6-17 10:24
差dd佢就可以講,我唔客氣喇

Super-Man