急求助: 間中便便吾暢通,請推介益生菌

MSWONG1001
|
日日都有大便,但感覺吾暢通同要幾出力,量又比以往少,想食益生菌改善,但試左iherb最暢銷牌子似乎成效吾明顯,希望JM可以推介更好的牌子。
補充,我每日飲水已經8至10杯,每天20分鐘跑步,份工已經成日要行,每天1至2個水果,以往便便幾好,係呢個月反覆便秘,求大家幫幫手。
MSWONG1001
|
有冇JM可以幫忙,萬分感謝!
tinnor
|
MSWONG1001 發表於 18-6-16 11:27
日日都有大便,但感覺吾暢通同要幾出力,量又比以往少,想食益生菌改善,但試左iherb最暢銷牌子似乎成效吾 ...

幫推,我都想知。
ii2003
|
iherb j字頭個隻好得
好似每日一粒$230食3個月
由以往一星期2次到一日一次keep左幾年
MSWONG1001
|
ii2003 發表於 18-6-16 12:14

thx for sharing
machuchu
|
ii2003 發表於 18-6-16 12:14

有無相可以參看 ?
ii2003
|
machuchu 發表於 18-6-16 18:34
有無相可以參看 ?

J字頭得一隻,你可以搵唔到再問
ansonip
|
ii2003 發表於 18-6-16 20:19

有無名?
water_ma
|
唔係益生菌
但試過包你話掂

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
IloveJJ
|
ii2003 發表於 18-6-16 20:19

係咪呢隻?

healthymimi
|
顧小培介紹apple pectin,我朋友work
oceandeepsea
|
iherb,一盒60粒,食兩個月,已經第二盒,一日有一次,定時去

oceandeepsea
|
日日都有大便,但感覺吾暢通同要幾出力,量又比以往少,想食益生菌改善,但試左iherb最暢銷牌子似乎成效吾 ...

另外可以搵下日本節目恐怖醫生,有幾集有講便秘
MayChung
|
IloveJJ 發表於 18-6-17 00:40
係咪呢隻?

我都想知!
ii2003
|
IloveJJ 發表於 18-6-17 00:40
係咪呢隻?

係呀
bebeyi
|

食幾多菜?
有冇試過乳酪?
未試晒天然晒我唔會食supplement
小小sun
|
pm you
Yukyuk
|
healthymimi 發表於 18-6-17 02:02
顧小培介紹apple pectin,我朋友work

係。apple pectin 有助排便。

效益廣