millennia
|
擒日睇左呢套戲,基本上套戲可以話係無劇情,純粹就係講一個單親爸爸每日為高中女兒做便當。

睇完之後感覺非常窩心,人生大多時間就係平平淡淡,那來每天都高潮迭起。記得之前都有分享過,我鍾意食野唔單係滿足味覺,更多的是食物可以為我帶來好多回憶,亦可以從食物中傳遞人同人之間嘅愛。一路睇電影時一路諗起我媽,我係唔食芽菜的,媽咪每次在家炒麵炒米粉時會特登有一人份用金菇代替芽菜,唔駛講呢碟當然係為我而設的。雖然呢d 唔係咩驚天地 泣鬼神嘅事,但確確實實一點一點累積在我心中,永遠都唔會忘記。

溫馨提示:記得book定檯睇完戲後食飯,睇完會好想食日本野!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
leng1999
|
millennia 發表於 18-6-16 11:58
擒日睇左呢套戲,基本上套戲可以話係無劇情,純粹就係講一個單親爸爸每日為高中女兒做便當。

睇完之後感覺 ...

請問邊度做
millennia
|
leng1999 發表於 18-6-16 12:52
請問邊度做

Hello, 我在elements the grand cinema 睇,唔肯定有無其他戲院有得做。
leng1999
|
millennia 發表於 18-6-16 12:56
Hello, 我在elements the grand cinema 睇,唔肯定有無其他戲院有得做。

謝謝分享
aliensss2008
|
我睇了預告
好似又好笑又感人
阿爸一開始整既便當好可怕咁
sharon_pig
|
millennia 發表於 18-6-16 11:58

睇完之後感覺 ...

日文?
millennia
|
aliensss2008 發表於 18-6-16 13:16
我睇了預告
好似又好笑又感人
阿爸一開始整既便當好可怕咁

係呀!一開始個段真係幾好笑!有一幕我笑到我老公在隔離拍左我隻腳一吓。
millennia
|
sharon_pig 發表於 18-6-16 13:17
日文?

係呀。日文對白,中、英文字幕