跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽媽今年小朋友派左劉小? 我知大家應該會叩門,不過我感覺劉小唔差,所以我會照讀,如有興趣,大家一起交流下

男爵府

睛靈勳章

DJpoodle 發表於 18-6-16 12:18
有冇媽媽今年小朋友派左劉小? 我知大家應該會叩門,不過我感覺劉小唔差,所以我會照讀,如有興趣,大家一起 ...

超差,校長成日唔見人,搵極搵唔到,英文科講中文,好多老師hea做

複式洋房

大抽獎派左入去,之前都叩過好多間,而家諗緊讀唔讀伊斯蘭,

男爵府

回覆樓主:

我想請問樓主係未劉皇發 ok ma?

大宅

dordorcat 發表於 18-10-14 02:11
我想請問樓主係未劉皇發 ok ma?

我覺得ok 呀

大宅

回覆樓主:

在我嚟講,我覺得Ok, 小班教學(我小朋友嗰班21人),2位班主任,開學初期老師仲主動打哂比所有家長(我收過3次電話 ),關心下小朋友返學後適唔適應……etc
功課唔多,每天3-5左右,有部份已喺學校做左,返到屋企如果肯專心做,0.5-1小時內應該做得哂,我最欣賞係冇乜抄寫功課
嚟緊學校會有halloween造型活動,小朋友都好期待扮鬼扮馬返學

大宅

回覆樓主:

劉小喺好多人眼中屬於3線,選都唔想選,但我小朋友唔係催谷型,係需要關愛及鼓勵,所以我小朋友喺度讀我覺得好好 , 學校做得到關愛學生, 我唔需要我小朋友好叻,一定要谷到入band 1, 我著重培養品德,要懂得尊敬,自律,開心便足夠

男爵府

DJpoodle 發表於 18-10-14 10:14
劉小喺好多人眼中屬於3線,選都唔想選,但我小朋友唔係催谷型,係需要關愛及鼓勵,所以我小朋友喺度讀我覺 ...

謝謝你呀 我今年選小一 諗住選鄧肇堅or劉皇發, 你的留言令我減少擔心 謝謝你呀!!

複式洋房

DJpoodle 發表於 18-6-16 12:18
有冇媽媽今年小朋友派左劉小? 我知大家應該會叩門,不過我感覺劉小唔差,所以我會照讀,如有興趣,大家一起 ...

樓主你小朋友已讀左半個學期 你覺得點?
心CC想將劉小排前啲啲。但個個話佢寶校搞到好鬼驚

大宅

ccnan 發表於 19-1-18 10:28
樓主你小朋友已讀左半個學期 你覺得點?
心CC想將劉小排前啲啲。但個個話佢寶校搞到好鬼驚
...

我嘅感覺同之前嘅留言一樣,我女喺劉小讀得好開心 活動都多,1年2次考試,剛剛聖誕前考哂試,可以開開心心放聖誕假

複式洋房

DJpoodle 發表於 19-1-18 17:48
我嘅感覺同之前嘅留言一樣,我女喺劉小讀得好開心 活動都多,1年2次考試,剛剛聖誕前考哂試,可以 ...

唔明點解劉小會係寶校?其實我都喺呢間小學畢業....以前都好好。
樓主咁有冇留意到, 有冇好似其他網友咁講校長成日唔見人, 老師又hea做?

大宅

ccnan 發表於 19-1-18 20:05
唔明點解劉小會係寶校?其實我都喺呢間小學畢業....以前都好好。
樓主咁有冇留意到, 有冇好似其他網友咁講 ...

其實我冇接送返學放學,所以冇乜留意校長 不過星期六返學校上課外活動時都有見過校長返校;老師都算盡責,我有時打返學校問野,老師都會覆的

首頁

尾頁

跳至