急買洗衣機

小ice
|
洗洗下衫部機停左,出現一個好少見嘅圖案,聞到燶味 要換機了唔敢用,大眼雞唔考慮了因機身大入唔到間房門,上置式咩牌子好? 日式那種好唔好?
Elainelllam
|
小ice 發表於 18-6-16 14:13
洗洗下衫部機停左,出現一個好少見嘅圖案,聞到燶味 要換機了唔敢用,大眼雞唔考慮了因機身大入唔 ...

之前用三叔,用了差不多10年
jumphigh
|
西門子ok
Teletrend
|
洗洗下衫部機停左,出現一個好少見嘅圖案,聞到燶味 要換機了唔敢用,大眼雞唔考慮了因機身大入唔 ...

買樂聲,又平又耐用,我果部用了15年
nieualma
|
日式好,半小時內搞掂
小ice
|
nieualma 發表於 18-6-16 16:14
日式好,半小時內搞掂

日式係邊種?係咪用多d水那種?我見頂揭式有兩種
森永牛乳
|
上置式白朗
SandyKL
|

我以前買過金章與白朗,但唔太襟用,亦可能同我工人用得唔好有關,佢成日塞到滿一滿啲衫開機。依家用歐洲製造嘅惠而蒲,有antibacterial功能,用咗幾年,每日洗1至3次,仍然運作得好好,覺得頗滿意。

洗衣機都係買歐洲機好,日本機比佢差。
happymeowy
|
SandyKL 發表於 18-6-16 17:15
我以前買過金章與白朗,但唔太襟用,亦可能同我工人用得唔好有關,佢成日塞到滿一滿啲衫開機。依家用歐洲 ...

BK 介紹惠2浦會比人插
但我都想講我用緊部意大利製的好好用
SandyKL
|
happymeowy 發表於 18-6-17 00:36
BK 介紹惠2浦會比人插
但我都想講我用緊部意大利製的好好用

唔緊要嘅,插就插,以前對惠而浦印象都差,自從用過幾部金章與白朗後,聽吓職員推介,膽搏膽用吓,又覺得唔錯喎,見佢係歐洲製造嘅。
oceandeepsea
|
上置金章波蘭都可以,轉數就要1000以上
wy_yen
|
我用白朗,e家都用口差唔多8年了,我係因為娘家果部用咗超過15年。。所以果時揀返佢
yucl_hk
|
三星前置式好
szesees
|
回覆 SandyKL 的帖子

Exactly!之前見到網上惠而浦嘅負評,都有d驚驚地,後尾見親戚嗰部洗衣機用左差唔多接近十年,都仲運作正常,加上嗰期做緊promo,就膽粗粗入左手,so far到而家都好滿意,所以話有時真系要自己試過先知
gigi19810326
|
尋日買左部7KG 西門子,全銹鋼內膽,飛頂,要3880
我覺得有啲貴
lokjoan
|
我屋企部National ,用左35年仍然努力工作
20150618bb
|
已經選擇唔多
snoopybabe
|
lokjoan 發表於 18-6-20 16:33
我屋企部National ,用左35年仍然努力工作

35年

oceandeepsea
|
national已經無參考價值
angiecarl    發表於 18-6-20 17:05
Luffy007
|
SandyKL 發表於 18-6-16 17:15
我以前買過金章與白朗,但唔太襟用,亦可能同我工人用得唔好有關,佢成日塞到滿一滿啲衫開機。依家用歐洲 ...

幾年前用過金章大眼鷄,仲話係意大利出的,得過貴字,幾年就壞,永不再用