淘左架小童單車,點知砌唔掂....

香蕉宝宝
|
原以為好易砌,搞左4個鐘終於見到個型,不過個坐椅位郁嚟郁去整極都唔實,手柄又係會郁,最煩係個剎車,睇極都唔明.....

淘左25x + 運費 104 好抵
準備去單車舖俾多筆安裝費

各位淘車前要諗清楚自己識唔識裝
koey_0611
|
你唔旺旺佢問清楚?
cattz288
|
香蕉宝宝 發表於 18-6-16 14:38
原以為好易砌,搞左4個鐘終於見到個型,不過個坐椅位郁嚟郁去整極都唔實,手柄又係會郁,最煩係個剎車,睇 ...

問佢應該有視頻幫手喎
香蕉宝宝
|
佢俾優酷video俾我睇,我開唔到,要我join plan
tkop
|
原以為好易砌,搞左4個鐘終於見到個型,不過個坐椅位郁嚟郁去整極都唔實,手柄又係會郁,最煩係個剎車,睇 ...

有沒有安裝圖
ChoMan
|
我之前買嗰架係成架淨係拆轆咁運,不過玩下就ok,鋼水好差,跌兩跌啲鐵就彎曬。
tkop
|
香蕉宝宝 發表於 18-6-16 14:56

要愛奇艺
wan_sosin
|

如果唔熟單車,唔好陶返嚟砌,我都陶過單車,因我老公自細識砌,但都唔容易。
唔砌開就一係買砌好9成嗰種。
itababy
|

我之前都淘過係手推嘅單車都係自己砌
tkop
|
itababy 發表於 18-6-16 17:02
我之前都淘過係手推嘅單車都係自己砌

咁你帮唔帮到佢
小倩
|
香蕉宝宝 發表於 18-6-16 14:56

用chrome開到㗎
香蕉宝宝
|
最後俾150蚊俾人砌!原以為得坐位同剎車有問題,點知去到師傅同我差不多全拆,手柄同輪助look都裝錯哂,好彩去一轉整嫁
Karena1015
|
我都試過淘左返黎砌完好似唔係好掂咁,輔助輪唔平,個軚唔正,成日形住唔安全,但原來出面果d單車鋪都係咁,小朋友用左一排,都係決定唔用,盡量唔再淘要自己砌既野
tkop
|
香蕉宝宝 發表於 18-6-17 10:34
最後俾150蚊俾人砌!原以為得坐位同剎車有問題,點知去到師傅同我差不多全拆,手柄同輪助look都裝錯哂,好 ...

有沒有圖
tkop
|
小倩 發表於 18-6-16 17:18
用chrome開到㗎

咁叫佢send比你試下
c.vieri
|
滑板車、單車、雜物架、健身器都係自己裝,試過唔識裝,旺旺問店主,佢地比視頻睇完就攪掂。
birdbird
|
香蕉宝宝 發表於 18-6-17 10:34
最後俾150蚊俾人砌!原以為得坐位同剎車有問題,點知去到師傅同我差不多全拆,手柄同輪助look都裝錯哂,好 ...

咁部單車 計埋淘、運费、砌, 咪要$5xx ?! 咁在香港買好过 lu.
cindyming
|
birdbird 發表於 18-6-17 11:25
咁部單車 計埋淘、運费、砌, 咪要$5xx ?! 咁在香港買好过 lu.

淘有可以折疊小童單車,這樣去遠都方便,本來想淘,香港不送貨
香蕉宝宝
|
birdbird 發表於 18-6-17 11:25

510⋯⋯我喺香港揾唔到小朋友款嘅摺車,唔係我都係香港買
香蕉宝宝
|
cindyming 發表於 18-6-17 17:13
淘有可以折疊小童單車,這樣去遠都方便,本來想淘,香港不送貨
...

Bk媽媽教我用私集,我都係咁運落嚟