手機問題,急

雪菜肉c
|
跌爛左部A7,屏幕出左雪花,頭先拎去手機舖問過,哥哥叫我唔好整,因為Samsung玩Mon要1050.

但個問題係,張咭插左去第二部機之後,冇晒D聯絡人電話號碼,咁可能應該係儲存左係個機身入面。
哥哥問我個手機有冇鎖密碼,我話有,咁佢話擺落電腦都解唔到,因為都要開着部機解番個密碼,先可以攞返啲聯絡人號碼。
咁即係我係咪都要比成千蚊換咗個mon先,大家有冇呢方面嘅意見,我依家好慌

fanlee
|
雪菜肉c 發表於 18-6-16 15:24
跌爛左部A7,屏幕出左雪花,頭先拎去手機舖問過,哥哥叫我唔好整,因為Samsung玩Mon要1050.

但個問題係, ...

咁你有無係google backup過?有嘅話應該可以拎返啲資料
雪菜肉c
|
fanlee 發表於 18-6-16 15:36
咁你有無係google backup過?有嘅話應該可以拎返啲資料

無呀
tkop
|
雪菜肉c 發表於 18-6-16 15:40
無呀

有沒有接usb mouse keyboard
雪菜肉c
|
tkop 發表於 18-6-16 16:11
有沒有接usb mouse keyboard

唔明,即係點呀(emoji)(emoji)
20150618bb
|

但個問題係, ...
問多幾間喇,有平的
20150618bb
|
20150618bb 發表於 18-6-16 16:26
問多幾間喇,有平的
如果深圳個邊包你`有驚喜.
吉蒂0603
|
無錯,要整返個mon,才攞得返機本身的「資料」。仲要唔好去Samsung原廠整,因為佢哋一定會reset部機。我去深水埗深之都整,好多間,整返個Mon,部機當後備機放喺屋企用。
tkop
|
20150618bb 發表於 18-6-16 16:28
如果深圳個邊包你`有驚喜.

点包哦
tkop
|
雪菜肉c 發表於 18-6-16 16:24
唔明,即係點呀(emoji)(emoji)

鍵盤同滑鼠
森永牛乳
|
tkop 發表於 18-6-16 16:37
点包哦

一定平過香港
ninjarabbit
|
去深水埗,換mon唔洗1000咁貴。

之後記得backup 手機資料
森永牛乳
|
tkop
|
森永牛乳 發表於 18-6-16 16:41
一定平過香港

自己買料整唔整到
tkop
|
森永牛乳 發表於 18-6-16 16:47
試下呢個方法

https://www.samsung-messages-backup.com/resources/transfer-contacts-from-samsung-galax ...

佢都話入唔到去手机
馬霸
|

但個問題係, ...

深圳換200元人仔吾洗,香港租貴人工貴
雪菜肉c
|
Thx all jms.

我搵到第二間,都要$850 ,但答案一樣,都要開返到部機睇到個mon ,解左鎖,先可以喺電腦度攞到啲電話號碼出嚟。
tkop
|
雪菜肉c 發表於 18-6-16 17:27

我搵到第二間,都要$850 ,但答案一樣,都要開返到部機睇到個mon ,解左鎖,先可以喺電腦度攞 ...

要貨比三家
oran04
|
你沒有入google acc?android機一定裝google play,而且預設咗聯絡人同步喎,你上gmail睇唔睇到聯絡人啊
Poyau
|
雪菜肉c 發表於 18-6-16 17:27

我搵到第二間,都要$850 ,但答案一樣,都要開返到部機睇到個mon ,解左鎖,先可以喺電腦度攞 ...

整手機真好賺 幾十蚊成本 收成千