自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 18-6-16 17:17
我經驗中, 係多數電話約緊, 講埋地址, 自己抄低就ok

我見工十次有九次都係對方畀地址我。咁我寫低地址、電話。
只有一間佢知我喺街。佢驚我聽唔清楚,佢又再send message畀我
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

啱啱幾次都係email 寫地址時間
有啲就打黎傾左幾句, 再問邊日得唔得閒, 得就email confirm 曬資料

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

good_pig 發表於 18-6-16 17:17
我經驗中, 係多數電話約緊, 講埋地址, 自己抄低就ok

我試過一間大公司,hr確認係咪真係想apply呢個post,之後就問邊日幾點,確認埋email address,收線後會send email,見工地址,日期時間
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 18-6-16 19:32
我見工十次有九次都係對方畀地址我。咁我寫低地址、電話。
只有一間佢知我喺街。佢驚我聽唔清楚,佢又再se ...

同你一樣

首頁

尾頁

跳至