請介紹supplement for 青春期男仔12-13歳

AS1210
|
好瘦、偏食、冇乜運動!
同時希望可改善脾氣,專注力

有邊款supplement 可介紹?
Evildada
|
AS1210 發表於 18-6-16 16:06
好瘦、偏食、冇乜運動!

你可以試下睇顧小陪係尖東,上網搜尋一下
AS1210
|

tsung
|
可考慮魚油丸及維他命b雜,當然最好請教家庭醫生
brindlewin
|
好瘦、偏食、冇乜運動!

多運動,唔會靠人造補品。
yungstepally
|
咁細個唔好食咁多呢啲野,做多啲運動
kid
|
brindlewin 發表於 18-6-16 21:56

Agree
oceandeepsea
|
swisse

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
MM2H
|
運動係不二之選,脾氣同專注力唔係單靠supplements 可以改善
小小sun
|
首先一定要多方面培養返佢飲食同運動習慣,尤其是就快青春期,營養需要會越來越高。

另外運動都好重要,佢要消耗先會有需求,真係要鼓勵下佢

supplement 係輔助,魚油有助記憶力同情緒,因為同腦部有關。牌子可以 pm 你。
Jolly
|
好瘦、偏食、冇乜運動!

去iherb選一隻multivitamin。打左個底先。
至於脾氣同専注力,唔能夠單靠supplements.
重要嘅當然係運動,一個星期要有三日起碼。睇佢在學校參加左乜野課後活動,自己再添。
food1331
|
如果一定要食的話就食維他命C,自己食開j字頭,加拿大牌子,覺得幾好嘅,但12,13歲,做下運動啦
NOPAN
|
好瘦、偏食、冇乜運動!

平日整啲放學點心過佢食,夜晚再來一個宵夜,我而家煩緊整咩野食好!
bigbighei
|
brindlewin 發表於 18-6-16 21:56

同意
mami42
|
B雜 可以令佢提神d同開胃小小
aliensss2008
|
12、13歲就俾佢食supplements?
其實係咪要從教導入手
而唔係要食呢d 野?

bosch
|
青春期應該係大食架喎, 仲要食補充劑?

如果有野食左可以改善脾氣, 我都想食...
ICbaby
|
bosch 發表於 18-10-22 03:07
青春期應該係大食架喎, 仲要食補充劑?

如果有野食左可以改善脾氣, 我都想食... ...

係非常大食,應該制止佢嗎?
stagea
|
六月既帖都推出來既