一般7-8歲偏瘦女孩

cindy618
|
買衫著120?130?
sharon_pig
|
cindy618 發表於 18-6-16 16:28
買衫著120?130?

睇高度喎
但至少130啦
我仔6歲全班最矮都120
歐買尬
|
看版型
CYT1207
|
我囡又系8歳,得47歲磅

去Zara買衫,多數買七歳,有時6歳果d都岩著
Mrs.Chan
|
CYT1207 發表於 18-6-16 17:21
我囡又系8歳,得47歲磅

去Zara買衫,多數買七歳,有時6歳果d都岩著

kangaroomama
|
我女7歲得41磅,得排骨,但食唔少野,生得細粒,無計。著120-130
hudsonchui
|
kangaroomama 發表於 18-6-16 20:51
我女7歲得41磅,得排骨,但食唔少野,生得細粒,無計。著120-130

我女又係甘,6 歲幾得個40.磅,隻腳成隻香雞腳,吾知以為我吾比野佢食。 但佢成日食野,食吾小,一碟叉燒钣可以自己食哂。係吾長肉,冇計
jacky1666_hk
|
買衫著120?130?

吾定,有d 衫偏大件著120
有d 外國牌子本身大件,著細兩歲
|

我女8歲。130cm高。我買衫買連身裙一樣買130。鬆鬆地無咁顯瘦。有時偏大。買120。
但佢好鬼食得。可以自己食哂一個餐。偏偏唔長肉。只有向上發展。唔向横發展
次次一見佢肥左。就自然病一病。又瘦返。
1998Ruby1998
|
我 7 歲果陣著 110,頂多 120

不過我又唔係瘦弱,我只係矮細。
sandypink
|
我女就快8歲,得41磅
正常高度,食好多野,唔長肉
大家有咩辦法可增高增磅?
白·富·美
|
我女一樣,已接受事實
愛B媽媽
|
我仔6歲38磅,都著130
|
睇高度同磅數,我果位8歲著110, 120,完全冇可能著到130,太大件了
pollybaby1988
|
買衫著120?130?

我女就8歲 122cm 重53磅 著130,我女緣前都好瘦,一直都係得3x磅,但呢半年唔知點解突然肥左。突然間肥得好快!
LedTV
|

我女9月小一
而家仲著緊100 頂多110

其實小學校服有無100同110

AGa1111
|
LedTV 發表於 18-6-17 05:06
我女9月小一
而家仲著緊100 頂多110

有,就算無都可以訂做
Mooskha
|
我想問下大家講的 110 120 130 是否日本size 好似uniqlo 嗰d咁 因為我見佢的衫110 120都好細件
麵包蕉人
|
hudsonchui 發表於 18-6-16 20:59
我女又係甘,6 歲幾得個40.磅,隻腳成隻香雞腳,吾知以為我吾比野佢食。 但佢成日食野,食吾小 ...

同我女一樣,不過我女得30磅!又係個口冇停。我成日比人鬧比唔夠嘢食佢!
hudsonchui
|
麵包蕉人 發表於 18-6-17 11:25
同我女一樣,不過我女得30磅!又係個口冇停。我成日比人鬧比唔夠嘢食佢!: ...

你女6 歲30 磅?