自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔定。搵唔到平野咪住遠少少,有d 會仲好。

伯爵府

回覆樓主:

點都 book 咗間可以免費取消嘅,跟住再睇,我喺 agodx 訂好多都冇即時俾錢,咁即時俾錢都試過,咁 cancel 又會退返錢,無問題,有時想用信用咭 discount 就要即時俾錢。

象牙宮

Gracenbb 發表於 18-6-16 18:22
熱門幾個網都係即時過數有冇介紹?

agoda,有延遲付款!唔hold錢唔過數!通常我book完,到出發前一個月都唔變心,就打去hotline即刻比錢 不過唔係間間酒店都得,試過日本酒店要即比錢,都有免費取消

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-16 19:19
提提各位,細妹不愉快經驗,大家都要小心

佢都係book左再慢慢吼果種人

可能系統出問題姐,系統一樣會出錯,我就唔信hotels.com會咁有心呃客人。

好彩你妹醒目去check with hotel 。

我次次經agent book,出發前也會自己聯絡酒店,就係怕中間有野出錯。

珍珠宮

回覆樓主

日日睇住,海鮮價

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 18-6-16 11:19
提提各位,細妹不愉快經驗,大家都要小心

佢都係book左再慢慢吼果種人

比左錢未呀?
我次次都過數先,唔岩再refund,,

男爵府

回覆樓主

我覺得:睇你幾時去,暑假旺季,我就早點卜,否則中價位酒店好易爆,得返貴酒店或唔方便的;如果平時淡季,就臨飛前兩三星期開始留意。
不過講真,其實睇啱價錢,覺得合理,都會郁手卜。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

木土土 發表於 18-6-16 19:25
可能系統出問題姐,系統一樣會出錯,我就唔信hotels.com會咁有心呃客人。

好彩你妹醒目去check with hote ...

系統出錯,個客就要suffer?如果到時個客無cancel(因見唔到),到時就口同鼻拗,一定係客蝕底
我上次send左feedback去都係零回應......
就算唔係有心呃,都肯定唔係一次半次出現呢個情況

所以消費者一定要自己留心

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 18-6-16 19:27
比左錢未呀?

唔知揀即時俾,定到時俾
但我妹係想在限期時取消避免罰款,但整個booking消失左,打去check都無,佢至咁嬲

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我一買機票就hold free cancel既酒店, 多數係早訂會平啲, 但又有機會係間中會見到平左, 咁咪改囉

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-16 19:53
系統出錯,個客就要suffer?如果到時個客無cancel(因見唔到),到時就口同鼻拗,一定係客蝕底
我上次send ...

我意思唔係話系統出錯就要個客suffer,我只係唔認同話hotel.com係「有心呃人」

做個精明消費者,就係錯不在自己時,唔比自己無辜suffer蝕底,自己行多步去保障自己

琥珀宮

我愛Corina 發表於 18-6-16 19:27
比左錢未呀?

我多數經Booking.com 唔洗過數,費事refund又要記住check 番credit card statement

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

yurijm 發表於 18-6-16 18:17
Book一啲可免費退房既房間
有機會追到差價

伯爵府

Gracenbb 發表於 18-6-16 18:07
有人話越早越平(半年前),有人話出發前1-2個月(預有人cancel booking執平房), 雖然而家可以預訂之後取消, ...

禁多年黎,我一向半年前book定暑假,4-5天既東南亞/大陸自由行, 6個人每年既酒店+機票都唔會過$15000 (total)

airbnb,3-4星酒店/apartment,budget airline/傳統airline都有

我會花好多時開格價: expedia, wingon, skyscanner, agoda, airbnb, 呢d係我常去格價既網站

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

木土土 發表於 18-6-16 12:50
我多數經Booking.com 唔洗過數,費事refund又要記住check 番credit card statement

兩個都有用呀,睇下邊暑有房。同埋如果價錢一樣就用hotels, 因為有十送一,但有時booking 平d 就用booking.

瑪瑙宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-16 11:55
唔知揀即時俾,定到時俾
但我妹係想在限期時取消避免罰款,但整個booking消失左,打去check都無,佢至咁嬲 ...

通常會有email confirmation呀。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

真係要睇咩地方,越熱門地方越遲book越貴

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

半年前睇定就book,不過一定搵可以free cancel 嘅

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

Peak season就點都早買,因為唔會有乜機會平
但非旺季就無所謂,我下星期去日本,上星期先買機票酒店,酒店價格平常,冇平好多,不過咁啱見有銀聯優惠code有八五折

水晶宮

畀面勳章

木土土 發表於 18-6-16 20:50

我之前都只是幫襯booking,又係貪唔過數丶free cancellation, 但近一兩次發現我想book的酒店,booking貴幾百,又冇優惠,所以黎緊呢次through Agoda

首頁

尾頁

跳至