推乜啊?有位我唔坐得嫁?

禁止發言
|

今日企左成日 見我正前方個位有人落咪坐 點知後邊個阿姐一嘢用手推開我 係真係推開嫁 之後坐左落去
真係嬲到我 我後邊無眼 唔知你要坐 你洗唔洗咁賤 個位寫左你個名一定要讓你?
好憎自己無用 嬲都無岀聲鬧
真係好後悔個下無大大聲嗌你推乜鬼啊阿姐!!

JD930
|
禁止發言 發表於 18-6-16 18:45
今日企左成日 見我正前方個位有人落咪坐 點知後邊個阿姐一嘢用手推開我 係真係推開嫁 之後坐左落去
真係嬲 ...

唉,香港地好多咁嘅人
仲要小小唔好意思都冇
sf013hk
|
玩音樂椅?
tsung
|
推人真喺好要不得
Steveston
|

粗人一個,唔洗放係心入面
smile888
|
禁止發言 發表於 18-6-16 18:45
真係嬲 ...

雖然推人自己坐真係好無品,但你當做左善事啦。
momo530
|
我今日先係舖入面比個女人唔帶眼咁撞埋黎,我講咗句“睇路啦阿姐”,就比對方片返轉頭 ,仲要跟住我行咗一陣,幾驚佢有精神問題,所以唔出聲未必係壞事
吉蒂0603
|
前晚,我喺街俾人踩甩鞋踩,隻鞋甩咗出嚟,仲要俾嗰pair男女啤住我,因為我停低著返隻鞋 ,我又唔知,係我仔喺隔離睇倒,佢話可能我停低,阻止佢哋行 。對男女見我仔神高神大先唔敢出聲,原來個男人已經「吱」咗一聲,正想開口話我
Smallraindrop
|
我Yesterday 搭MTR 都係類似啦
有三個男人(後生,中年,老老地)
都好想好想坐,我地一家人排先
佢地三個在後面,又Zip又痴到埋一埋,又爭先、為了想自己坐到
我都冇諗住坐比晒你地坐

~小樹兒~
|
你都唔係一定要讓個阿姐,冇話阻唔阻住佢,推人好過份,幾廿歲人都咁冇家教,下次即場鬧佢
purple_onion
|
推人者賤
angellate
|
我上星期去澳門睇蝙蝠俠,入場個時都比後面個韓國妹推我。。有心推開我自己行先。。變態。。個game根本唔駛咁急行。。實有得玩架麻。。我用廣東話鬧佢, 佢用返韓文Where,where咁鬧返我。。真係勁粗魯,我老公話d韓國人,無論男女都係咁無禮貌
teresayan07
|
我成日都遇到呢 d 情況... 不過我多數都唔敢出聲.... 香港太多傻人...唔知人地會有咩反應... 怕有咩事自己蝕底...
lovelycats1
|
而家香港人既質素真係好差。
我岩岩上巴士,一坐底,我前面既港女同港仔已經一馬當先咁較後張凳,係完全較後果隻,啲人想行入去坐都坐唔到。自私到暈
果2位人兄係操流利廣東話㗎。咁岩坐佢前面既人調左位,我即刻坐佢地前面,仲將張凳完全教後! 點知佢地一直頂我張凳,我係唔會理佢地,我覺得呢啲人要教訓吓。
mariefish
|

marikourabe
|
咁都唔鬧真係好無用!就係d人怕事攪到d人越來越無禮貌!
0q.cathy
|
吉蒂0603 發表於 18-6-17 12:03
前晚,我喺街俾人踩甩鞋踩,隻鞋甩咗出嚟,仲要俾嗰pair男女啤住我,因為我停低著返隻鞋 ,我又 ...

我都遇過,真係吾明點解可以咁,水平如此低,香港40歲以下,個個都中五畢業,但此行為如同無讀過書既粗人!真係無家教!!
靚靚C9
|
無品
kit2004
|
個d類似呀姑好鐘意推人,見唔少。
吉蒂0603
|
0q.cathy 發表於 18-6-17 14:49
我都遇過,真係吾明點解可以咁,水平如此低,香港40歲以下,個個都中五畢業,但此行為如同無讀過書既粗人 ...