一年抱兩

wing_26
|
有無媽媽係一年抱兩/兩年抱兩?可以分享下點湊?我又吾想比99湊,因為99湊b手法太恐怖,大b已經見識過,我媽又未必幫到手,可能要自己湊兩個
katherine.k
|
wing_26 發表於 18-6-16 19:26
有無媽媽係一年抱兩/兩年抱兩?可以分享下點湊?我又吾想比99湊,因為99湊b手法太恐怖,大b已經見識過,我 ...

咪自己做全職ftm
crystal媽咪
|
有無媽媽係一年抱兩/兩年抱兩?可以分享下點湊?我又吾想比99湊,因為99湊b手法太恐怖,大b已經見識過,我 ...

我身邊有人一年抱兩.超癲
冇工人姐姐,奶奶冇幫手. 請鐘點姨姨協助打掃同埋煮食, 啲朋友親戚上嚟探小朋友,佢就即刻入廚房煮。 我哋冇人上去,就會擺喺網床或者學行車
wing_26
|
katherine.k 發表於 18-6-16 19:30
咪自己做全職ftm

我已經係
ssp2017
|
自己湊!
Duckduckbuddy
|

1月初出生男.到明年1月尾生女.再後天7月尾生女(共兩年半內三名小孩)也一手湊大兼煮埋飯给奶奶去打牌
wcpcelia    發表於 18-6-16 20:38
JD930
|
crystal媽咪 發表於 18-6-16 19:31
我身邊有人一年抱兩.超癲
冇工人姐姐,奶奶冇幫手. 請鐘點姨姨協助打掃同埋煮食, 啲朋友親戚上嚟探小朋友 ...

孖b?
crystal媽咪
|
不是孖b。
一個2月,一個12月

另一個也差不多時間, 湊到發癲嘅時候係咁同我呻
wing_26
|
crystal媽咪 發表於 18-6-16 20:41
不是孖b。
一個2月,一個12月

我大b十月,細b黎緊9月,到時我都吾知點算
mrs.tan
|

我2年抱2呀(大仔同個女差9個月),個女岩岩出世時真係唔係好搞得掂,因為我抱妹妹個大仔就會喊唔比我掂妹妹,唯有日頭請鐘點姨姨,夜晚同老公一人照顧一個...

之後日子冇咁難過,因為哥哥習慣左妹妹啦
wing_26
|
mrs.tan 發表於 18-6-16 20:44
我2年抱2呀(大仔同個女差9個月),個女岩岩出世時真係唔係好搞得掂,因為我抱妹妹個大仔就會喊唔比我掂妹 ...

夜晚訓教點安排?如果一齊要食奶咁應該餵邊個先?
crystal媽咪
|
wing_26 發表於 18-6-16 20:43
我大b十月,細b黎緊9月,到時我都吾知點算

清潔如果做唔到咁多,就唔放落地爬,用網床.
請外援(鐘點、姐姐、送飯餸服務)
買市面上嘅補身產品
如果朋友嚟探你,就善用佢哋幫手睇下小朋友。
tsung
|
Duckduckbuddy 發表於 18-6-16 19:33
1月初出生男.到明年1月尾生女.再後天7月尾生女(共兩年半內三名小孩)也一手湊大兼煮埋飯给奶奶去打牌
...

kcpak
|
回覆 wing_26 的帖子

我都係兩年抱兩,自己湊......依家兩個都十幾歲,唔係好記得點湊大佢地,只知道忙忙碌碌,瘋瘋癲癲,好辛苦好辛苦.咁就過左
gigi19810326
|
Duckduckbuddy 發表於 18-6-16 19:33
...

即係最細個個係早產??得6個月咋喎
香蕉煎餅
|
我黎緊都準備一湊二,差唔夠兩年。
我都好擔心,我仲要開刀,唔知大仔扭計時可以點做,又唔抱得
mrs.tan
|
wing_26 發表於 18-6-16 20:46
夜晚訓教點安排?如果一齊要食奶咁應該餵邊個先?

我餵奶粉嫁,所以我同老公一人餵一個
wawaliluk
|
gigi19810326 發表於 18-6-16 21:30
即係最細個個係早產??得6個月咋喎

Jm誤會左,不如咁寫,year1 1月生第一個,year2 1月生第二個,year3 7月生第三個,咁計係二年半生三個。
Ronnym
|
...

禁勤力既
littlefunpig
|
crystal媽咪 發表於 18-6-16 20:41
不是孖b。
一個2月,一個12月

嘩乜咁搏,生完無耐就行埋又生過
順產都要時間回復啦⋯⋯