有冇托兒所介紹

christylau1225
|
因為我申請我老公嘅居留權,但係佢要反去佢嘅國家續反本護照,暫時短期耐不能回港,所以冇人湊b,bb得7個月到,有冇保姆或托兒所介紹?最好係觀塘區?保姆唔知道幾錢一個鐘?
chkkkkk567
|
christylau1225 發表於 18-6-16 21:59
因為我申請我老公嘅居留權,但係佢要反去佢嘅國家續反本護照,暫時短期耐不能回港,所以冇人湊b,bb得7個月 ...

咁都得!咁你唔留低
wuwucancan
|
即係兩夫婦去,留低亞b在港比人湊?
heather1106
|
christylau1225 發表於 18-6-16 21:59
因為我申請我老公嘅居留權,但係佢要反去佢嘅國家續反本護照,暫時短期耐不能回港,所以冇人湊b,bb得7個月 ...

你長期湊嗎?有冇預幾多budget?
|
wuwucancan 發表於 18-6-16 22:02
即係兩夫婦去,留低亞b在港比人湊?

正係得我老公去,我和屋企人都要反工,不能辭職
小倩
|
chkkkkk567 發表於 18-6-16 22:00
咁都得!咁你唔留低

應該係樓主返咗工嘅時間搵人湊
平時係爸爸照顧
triple3
|
上個月尾話BB一個月大成日嘔奶 今日咁快七個月
|
heather1106 發表於 18-6-16 22:03
你長期湊嗎?有冇預幾多budget?

暫定長期湊,大約3千至4千一個月,一星期5 日照顧阿b,大約每日照顧阿b8小時,放假我和阿媽湊反
|
小倩 發表於 18-6-16 22:06
應該係樓主返咗工嘅時間搵人湊
平時係爸爸照顧

係呀
|
triple3 發表於 18-6-16 22:08

因為我大約十月先要托兒,唸住搵定資料先
babynetnet
|
triple3 發表於 18-6-16 22:08

babynetnet
|
幾多個月都好……叫老公帶埋BB返去,反正老公照顧開,又唔係生手!
|
babynetnet 發表於 18-6-16 22:14
幾多個月都好……叫老公帶埋BB返去,反正老公照顧開,又唔係生手!

不是幾個月喔,我要等香港批佢嘅簽證佢先可以番到香港,因為我老公係其他國籍的人,所以我都唔知道香港幾時批到佢嘅簽證番香港
小平媽媽
|
應該無人會咁,唔驚你地棄B咩,以前有報道過,有人咁做……
babynetnet
|
去鐘點工人版問下!
ariessy
|
試下搵社區保姆,每區都有機構負責,上社署網頁睇下
babynetnet
|
或者問下鄰居ee
sinohk33
|
christylau1225 發表於 18-6-16 22:08
暫定長期湊,大約3千至4千一個月,一星期5 日照顧阿b,大約每日照顧阿b8小時,放假我和阿媽湊反
...

呢個價錢點會搵到人呀?
babynetnet
|
christylau1225 發表於 18-6-16 22:08
...

你咁既價未必有人行……我之前見其他鋪有jm問行情好貴下
我住得遠……唔係都可以幫你解急,反正我唔洗反工要照顧歲半囡囡!
李露眉
|
你呢個價黎個double差唔多