選擇困難,求幫忙!

大pat豬媽
|
1. 西門子ws10k160hk $3770(6.5kg)
2.LG wf-1207c4w $3990(7kg)
3.LG wf-t1207mw $4400(7kg)

以上三款功能和機身大小和保養都差不多,有沒有用家能提供意見或1-3買那款好!thx!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kitbebe
|
西門子, 德國造
tkop
|
大pat豬媽 發表於 18-6-16 22:39

边部夠靜
大pat豬媽
|
kitbebe 發表於 18-6-16 22:59
西門子, 德國造

不是!牌子是德國老品牌。部機寫明made in china
大pat豬媽
|
tkop 發表於 18-6-16 23:07
边部夠靜

我都想知!
oceandeepsea
|
如果四千幾,可以諗埋日立8kg1200轉果部,變頻泰國製造
bosch
|
有冇時間掣?
alima
|
以前用西門子,現在用LG,LG 真心好用
babyf
|
西門子未用過,LG真係好靜,但一過保養就壞。同埋你影部 LG係6KG, 不是7 KG.
pat614
|
用緊Lg都第3年,又好用又靜
bb560
|
我用緊LG direct drive ,都唔記得幾多年........我估起碼5年.......佢有好,有唔好,我買嘅時候,應該係第一代.....佢隔水個"隔",係廢嘅,因為我層係2手2x年樓,裝修時又做漏左個"U"型去水,變左我自己要用個網袋,自己隔d棉毛......另外,可能係因為係direct drive,如果內裡太重(衣物加水),fing 得兩fing ,個program會停,唔俾佢過(咁咪唔傷部機囉)咁,我就要開門,摟走咁d水,再開機!部機又ok
bb560
|

我部機話7kg,我覺得係衣物連水........如果係大人牛仔褲,我覺得至多係3條(不過,我個部係超薄)

大pat豬媽
|
babyf 發表於 18-6-17 10:47
西門子未用過,LG真係好靜,但一過保養就壞。同埋你影部 LG係6KG, 不是7 KG.
...

同一型號分別有6kg和7kg,size一樣大。
ipipipip
|

lg唔襟用
韓國野始終唔掂
cheung2000
|
最近買左西門子 wu12p263bu(唔飛頂就wu12p260hk),好靜
甜甜兒
|

一定揀西門
月見草
|
kitbebe 發表於 18-6-16 22:59
西門子, 德國造

咪天真,西門子三千幾蚊點會德國做。
家陣連韓國機都唔係韓國做喇
maymay220hk
|
tkop 發表於 18-6-16 23:07
边部夠靜

我朋友用LG 第3部話夠靜
同埋磅衫時過重會响