有關麻雀四圈執位問題

ACB
|
麻雀四圈後執位,手持東的揀位後,坐位跟頭四圈坐位相同,這可以嗎,是否要再執多一次,謝謝
ANNY媽
|
執多次
toyocat
|
再執過
amywon
|
係執過,但如果再打骰又係相同,咁就打第三次,如果都係相同就照坐唔會再打骰,唔會打第四次骰
trendy007
|
回覆 ACB 的帖子

再執過

peggy65
|
回覆 ACB 的帖子

照坐,東話事,持東者覺得原位旺,咁佢有權唔轉
諗唔到
|
ACB 發表於 18-6-16 23:04
麻雀四圈後執位,手持東的揀位後,坐位跟頭四圈坐位相同,這可以嗎,是否要再執多一次,謝謝
...

可以
Ytteb
|
唔可以一樣嗎?
MrsSingSing
|
我地習慣再執過
DoReMi媽媽
|
我諗睇大家執唔執着吧?我玩開嘅腳,就多數無所謂,揸東嘅話唔郁,大家都唔郁。
Minnacat
|
...

我同朋友會東話事!
ACB
|
謝謝大家的回覆,今日就係個持東者話事,結果其中一人輸左,就話因為沒有執位,累到佢輸
麟媽媽
|
呢個情況一定要再執過,需則執東的有權揀位唔郁,但四人都冇郁即風位各人同之前四圈一樣,上下家無變當然唔得啦!應該剛執東的再打骰,四人風位要同上四圈不同。
skybiebie
|
...

廣東牌,東一樣無問題,如4個一樣先執過,台灣牌,唔會執過
rose-mag
|
ACB 發表於 18-6-17 01:28
謝謝大家的回覆,今日就係個持東者話事,結果其中一人輸左,就話因為沒有執位,累到佢輸
...

姓賴,總有贏輸,下次就執位等佢咪嘈嘈閉。
kimmy2006
|
peggy65 發表於 18-6-16 23:57
回覆 ACB 的帖子

照坐,東話事,持東者覺得原位旺,咁佢有權唔轉

我誤會咗。如果4個都係一樣上下家要再摘過。正常就東位話事。佢要坐旺家位。南西北無權再執
kimmy2006
|
skybiebie 發表於 18-6-17 02:00
廣東牌,東一樣無問題,如4個一樣先執過,台灣牌,唔會執過

del
kimmy2006
|
...

如果係東南西北都係一樣就要打過(息)再抽過
dlee_ca
|
東話事,如果唔係,不如隨意坐啦。
happyty
|
ACB 發表於 18-6-17 01:28
...

賭仔姓賴